Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagy baba vagy kis baba?...

Nagy baba vagy kis baba? Melyiknek mi az előnye hátránya?

Figyelt kérdés

Arra gondolok hogy melyik jobb (nem tudom másképpen megfogalmazni),ha egy baba nagy súllyal,vagy kicsivel születik?

Teljesen egészségesen,de nem átlagos súllyal(3000-4000g).

2012. júl. 25. 22:44
 1/7 anonim ***** válasza:
52%

Ha lehetne válogatni,akkor azt hiszem mindenki a 3000 grammot választaná.Mert aránylag könnyű megszülni,és nagyon hamar nő idekint.

A nagy baba fejlődése jobban leáll,tehát a kisbaba hamar utóléri,és nem szenvedi meg annyira a szülést,mint a nagy és az anyukája.

2012. júl. 25. 23:01
 2/7 krisztivan ***** válasza:

Kisbaba kellett volna:-))Ha lehetne válogatni!

Viszont mivel jóóó nagy volt a fiam ezért sokkal biztosabban és bátrabban lehetett Őt fogni:-))Nem volt olyan"törékeny" ,és mindenki imádta a kórházba is ,mivel nem sűrűn születik ilyen nagynak egy baba:-))

4430gr ,61cm.-))

2012. júl. 25. 23:42
 3/7 anonim ***** válasza:

2150 grammal és 43 cm-el született a fiam. Én imádtam, hogy ilyen pici. Olyan volt, mint egy kis játékbaba, és nem esett nehezemre órákig tartogatni. Előny még, hogy sokáig jó volt neki a bölcsője, még most sem nőtte ki, pedig már 5 hónapos. Ő is mindenki kedvence volt a kórházban. Amikor látogatók jöttek és beadtam az őrzőbe, sosem találtam a kiságyában, mindig dajkálta valamelyik nővér :)

Hátránya az volt, hogy a kis súlya miatt egy napig a PIC-en volt megfigyelésen és rögtön etetni kezdték tápszerrel, aminek következtében nem sikerült a szoptatás, csak cumisüvegből volt hajlandó enni.

2012. júl. 26. 00:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Amíg a pocakban volt, mondogattam Neki, nem kell olyan nagyra nőni, csak ha kibújik :D

3010grammal született, könnyű szülés volt. Most 2hónapos, eszik mint a gép (csak anyatejes), és már 5400gramm.

Szerintem ez így a legjobb :)

2012. júl. 26. 09:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem kicsi volt a babám és nehezen született, azt mondta az orvos ezek a kicsi babák sokszor nehezebben jönnek + 1 kiló és gravitáció meg a tolófájás sokat segít ,biológiailag ugye a 4kilós babát is ki lehet nyomni .
2012. júl. 26. 10:29
 6/7 anonim ***** válasza:
ja és igen imádtam hogy pici :) jó sokáig elég volt a kezdő ruha csomag és a bölcső is tényleg :)
2012. júl. 26. 10:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én lányom 2640gramm, 50cm vel született! Gátvédelemmel, gyorsan (5óra alatt megszültem)! Én is vékony vagyok, így nem is sajnálom, h a 45kg-mmal nem kellett az elején 4kg-s gyereket emelgetni, hanem szép fokozatosan szoktam hozzá! Nagyon gyorsan nő! Már rég a kortársait is túlszárnyalja, 20hetes a lányom és jelenleg 6600gramm és 64cm! Szóval inkább kis súlyú, baba! Jah és teljesen egészséges! :)
2012. júl. 26. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!