Nagy baba vagy kis baba? Melyiknek mi az előnye hátránya?
Arra gondolok hogy melyik jobb (nem tudom másképpen megfogalmazni),ha egy baba nagy súllyal,vagy kicsivel születik?
Teljesen egészségesen,de nem átlagos súllyal(3000-4000g).
Ha lehetne válogatni,akkor azt hiszem mindenki a 3000 grammot választaná.Mert aránylag könnyű megszülni,és nagyon hamar nő idekint.
A nagy baba fejlődése jobban leáll,tehát a kisbaba hamar utóléri,és nem szenvedi meg annyira a szülést,mint a nagy és az anyukája.
Kisbaba kellett volna:-))Ha lehetne válogatni!
Viszont mivel jóóó nagy volt a fiam ezért sokkal biztosabban és bátrabban lehetett Őt fogni:-))Nem volt olyan"törékeny" ,és mindenki imádta a kórházba is ,mivel nem sűrűn születik ilyen nagynak egy baba:-))
4430gr ,61cm.-))
2150 grammal és 43 cm-el született a fiam. Én imádtam, hogy ilyen pici. Olyan volt, mint egy kis játékbaba, és nem esett nehezemre órákig tartogatni. Előny még, hogy sokáig jó volt neki a bölcsője, még most sem nőtte ki, pedig már 5 hónapos. Ő is mindenki kedvence volt a kórházban. Amikor látogatók jöttek és beadtam az őrzőbe, sosem találtam a kiságyában, mindig dajkálta valamelyik nővér :)
Hátránya az volt, hogy a kis súlya miatt egy napig a PIC-en volt megfigyelésen és rögtön etetni kezdték tápszerrel, aminek következtében nem sikerült a szoptatás, csak cumisüvegből volt hajlandó enni.
Amíg a pocakban volt, mondogattam Neki, nem kell olyan nagyra nőni, csak ha kibújik :D
3010grammal született, könnyű szülés volt. Most 2hónapos, eszik mint a gép (csak anyatejes), és már 5400gramm.
Szerintem ez így a legjobb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!