Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti nem szoktatok pánikolni?

Gabszem kérdése:

Ti nem szoktatok pánikolni?

Figyelt kérdés
Úgy értem a baba dolgain, pl ha nem értitek hogy mi lehet a baja és sír. Kislányom két napja nagy sírást rendez alvás elött és eddig nem volt ilyen gond. Most lesz 6 hónapos. Én ezen is teljesen bepánikoltam hogy vajon mit csináltam rosszul hogy így megváltozott. Szerintem túlzásba viszem hiszen ők mindig változnak, de ha valami nem úgy van mint eddig én tökre kiakadok rajta.
2012. júl. 25. 12:22
 1/7 Adryenn21 válasza:

Úristen, mintha magamat hallanám! Tisztára ugyanez vagyok én is! Bár nekem már 2 éves lesz a kislányom még rögtön bepánikolok, ha valami nem úgy van nála ahogy szokott lenni (gondolok itt a kedvére, viselkedésére, mozgására stb...) pedig annyi minden befolyásolhatja ezeket a dolgokat! Mégis egyszerűen nem tudok addig megnyugodni amíg nem látom azt, hogy ugyanolyan jó kedvű vagy stb. lenne mint szokott! A betegségekről inkább már nem is beszélnék...Ráadásul most vagyok 37 hetes terhes a tesóval...szóval nem egyszerű ilyen gyenge, aggódós természettel.

További minden jót, kitartást, nyugalmat és sok egészséget kívánok nektek!!!

2012. júl. 25. 12:26
 2/7 anonim ***** válasza:

Az alvás előtti sírás teljesen tipikus dolog. Már egy 6 hónapos kisember is próbálja saját akaratát rákényszeríteni a környezetére, és tudja hogy ehhez a legjobb fegyvere a sírás.

A gyereksírást sok ember rendkívül nehezen viseli, érdekes hogy pl. a macskák is nagyon jól megtanulnak kisgyermek módra sírni, és így kaját követelni. Teljesen máshogy nyávog, ha egy másik macska hagyja helyben.

2012. júl. 25. 12:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Én nem pánikolok, mert nem javít a helyzeten+ gyerek is átveszi az anyuka hangulatát, attól ijed meg, amitől Te is. Amikor elesik a kisfiam, rámnéz, hogy most akkor megijedjen-e vagy sem:) Anyukám sem pánikolt soha. Már annyi rossz dolgon keresztül mentem, hogy megedződtem. (meghaltak a szüleim, a kisfiam érkezésére 8 évet vártunk stb...)
2012. júl. 25. 12:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Jajj, nagyon sajnálom :( Nem így értem a pánikolást, attól nem pánikolok, hogy mondjuk valami baja lesz ,mert tudom hogy mindent megteszek hogy ne így legyen. Inkább olyan dolgokon pörgöm túl magam és aggódok, ha valamit egyszer csak nem úgy csinál mint eddig. Tudom hogy hülyeség, mikor megszületett pl. nem tudtuk esténként elaltatni, órákig altattuk, tökre kiakadtam és ez is hozzásegített hogy depressziós legyek vagy két hónapig... Még most se tudok rendesen aludni pedig ez már vagy 4-5 hónapja volt.
2012. júl. 25. 12:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Engem is megvisel ha valami nem úgy van mint a korábban bejáratott rendszer. Pont ma gondoltam rá, hogy lassan el kellene fogadni hogy kiszámíthatatlan az életünk, bármikor bárhol elkezdhet sírni a babám és nekem meg kell keresnem az okát, nem pedig keseregni hogy eddig ez nem így volt...
2012. júl. 25. 13:03
 6/7 A kérdező kommentje:
Na én attól tudok még nagyon ideges lenni, hogy azon jár az agyam hogy mi lehet a gond és tiszta ideg leszek... Pszichiátriai eset vagyok?
2012. júl. 25. 13:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Teljesen más a beteg gyenge baba segélykérő sírása, és az egészséges baba követelődző ordítozása. Utóbbi esetén csak arról van szó, hogy valami nem úgy történik, ahogy azt a kisember szeretné. (Pl. amikor a babát anyjától külön szobába teszik, akkor hosszú napokig mehet a cirkusz.)
2012. júl. 25. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!