Ha sír a gyerek, ti rögtön "ott teremtek"?
Igyekszem, de sajnos nem mindig sikerül. Főleg, hogy az én nyugodt kislányom rendszerint két helyzetben szokott sírni: amikor sétálni készülünk, és a tesója azon agyal hosszan, hogy akkor most a cipőt vagy a szandált adhatom fel rá, és amikor a fürdéshez készülődünk. Ekkor is jobban jár mindenki, ha egy rövid idő alatt elkészítem a vizét, kikészítem a ruháit stb., és ezalatt sír, mintha elkezdeném babusgatni, és ezalatt semmit nem haladna a dolog, esetleg fél kézzel próbálnám a teednőimet végezni . (Ez utóbbi ki van zárva, volt már belőle baleset sajnos.)
Nem tudom, mennyi volt a leghosszabb idő, amíg sírt, talán 5-10 perc is. Ez nálam nem nevelési elv, igyekszem kikerülni az ilyen helyzeteket, mert nem vagyok a híve ennek. Sajnos azonban van, hogy így alakul.
Attól függ, mennyi idős a baba. Amíg nagyon pici volt - nem bírtam 1 percig sem hallgatni a sírást (bár csak akkor sírt ha éhes volt + frontok).
Most, hogy nagyobb (16 hónapos) már nem zavar annyira. Persze szelektálok, a sírásai között :)
Igen, elehetőség szerint. Nem szelektálok a sírások között, ha sír, akkor nyilván valami gond van, ezért igyekszem, hogy mielőbb segíthessek neki. Sokan mondják, hogy nem jól teszem, mert elrontom, de hát én akartam, hogy legyen.
:-) Érezze jól magát! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!