Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit szólnál ahhoz ha egyik...

Mit szólnál ahhoz ha egyik nap a párod hazaállítana egy 5 hónapos kutyával, mikor van egy majd 3 éves és egy 5 hónapos kislányotok?

Figyelt kérdés
2012. júl. 24. 22:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

egy kutyát nevelni kell és tisztán tartani

nekünk 2 gyerek+3 kutya van bent , családi ház

nincs szr,és sosem piszkítanának be ...

2012. júl. 25. 16:06
 12/18 anonim ***** válasza:
Orsi, te egy undorító egy féreg lehetsz.
2012. júl. 25. 17:03
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A kutyának egy darab oltása sincs,és nem is lesz míg meg nem erősödik,ami 1-2 hónap.. le van soványodva,és elvannak sorvadva az izmai a doki szerint.

A párom tesója lefürdette bolhaírtó samponnal..kb 100 bolha volt benne..tehát már tiszta kutya..

A párom a hétvégén lent volt a telkünkön,és onnan hozta haza attól az embertől,akivel megvan beszélve,hogy nyírja a füvünket,míg mi nem tudunk lejárni..

Na szóval ennél az embernél volt 1 méteres láncon,és nagyon vékony volt,így inkább elhozta,mint hogy ott haljon meg..

Ezzel nincs is baj!

Csak azzal hogy megakarja tartani,mert hogy milyen aranyos,és már az anyukája is megszerette ez alatt a 3-4 nap alatt míg itt volt nálunk..,csak az a baj,hogy még őrájuk sem lehetne bízni a kutyák nevelését,mármint az a párom szüleire,mert a saját két kutyájukat nem tudták normálisan megnevelni... Azokat sem viszik el soha sétálni,csak kiviszik a kertbe őket pisilni,és alig várják azok a kutyák,hogy felmehessenek a házba..Szóval nem egy igazi kutyus jellegűek.. Nem játszanak,semmi..

Én meg nem fogok kutyázni egy 5 hónapossal a kezemben...

A párom reggel 8-kor elmegy itthonról és kb 1/2 7-re ér haza,ha nem később...Ránk nincs ideje,nemhogy egy kutyára..,mert ügye vele játszani kell,meg sétálni vinni se ártana,hiába kertes házban lakunk.., a neveléséről nem is beszélve..

A szüleivel ügye egy házban lakunk,de különálló lakásban,de ők sem tudnák nevelni,mert jajj szegény kutya...

Már 2-szer odakapott a kutya a nagyobbik lányomhoz...,tehát bennem az van,hogy az lesz a vége hogy tényleg odakap a kutya...,és én ezt nem akarom megvárni..!!!

Nagyon kivagyok,mert most mindenkinek a szemében én vagyok a sz.r.,már sikerült a párom anyukájával is összevesznem ma miatta...

% év alatt egyszer nem volt egy rossz szavunk egymáshoz,de ez most kihozta belőlünk...

Őszerinte én azzal hogy nem akarom megtartani a kutyát,azzal én megölöm,mert kinek fog kelleni..,meg hogy akkor a párom akassza fel..-mármint hogy persze ezt én akarom ő szerintük....,úgyhogy ezen húztam fel magam..

Én nem mondtam neki hogy vigye vissza...én nem mondtam azt hogy vigye menhelyre,hanem annyit,hogy keressenek neki gazdát,mert senki nem tud vele foglalkozni....

Az nem elég egy kutyának hogy ügyülü-bügyülü..,meg adunk neki kaját...meg egy kicsit játszunk vele......,de ezt senki nem érti meg...

Egy kutyát nevelni kell,ez az alap...,de ha én nem érek rá,a párom nem ér rá...,akkor ki???!!???

Szóval nagyon kivagyok.......

Nem tudom hogy említettem-e,de a fajtája a doki szerint németjuhász és husky keverék...

Szóval ismét él a kérdés,hogy így mit szólnátok hozzá,hogy egy beoltatlan kutya ott lenne veletek,aki ki tudja hogy mikor fogja ténylegesen megharapni egy óvatlan pillanatban a nagy lányomat,mert már kétszer odakapott hozzá......

Mindenki csak azt mondja hogy ez a kutya nem fog bántani senkit sem....Csak itt az a baj,hogy a felnőtteket nem is..,mert bennünk látja hogy dominánsak vagyunk felette...csak a kisebbeket mint a lányom,mert benne az ellenfelet vagy mit lát...

Hozzáteszem hogy hiába lassan 3 éves a kislányom....egyszerűen nem érti meg,vagy csak nem akarja megérteni,hogy a kutyához hogy kéne hozzányúlni,hogy nem sikítunk mellettük,nem kergetjük..stb...

Hiába mondtam már el neki több százszor,egyszerűen csinálja... Mondtam már neki szépen,csúnyán,kapott is már érte a kezére..,de semmi nem használ ez ügyben..,így félek hogy ő is úgy nyűj majd hozzá,ahogy nem kéne,és a kutya reflex szerűen odakap,és akkor meglesz a baj...

Na hát én ezt nem akarom megvárni........

2012. júl. 25. 18:31
 14/18 A kérdező kommentje:

Azt azt hiszem hogy elfelejtettem megemlíteni,hogy mikor mondta a telefonba hogy haza hoz majd egy kutyát,akkor mondtam neki,hogy eszébe se jusson..,nem kell nekünk még kutya...,majd ha a gyerekek nagyobbak lesznek..,de haza hozta..és már megakarják tartani....szóval említette hogyhoz haza,csak a véleményem nem érdekelte...

Persze nagyon rendes tőle hogy megmentet egy kutyát,meg azzal sincs baj,hogy felerősítsük....csak keresni kell neki egy gazdát,mert mi nem vagyunk alkalmasak rá hogy neveljük.......

2012. júl. 25. 18:33
 15/18 anonim ***** válasza:
43%

semmi szín alatt sem tartanám meg. Első és legfontosabb oka ennek az, hogy a szomszédtól hozta el, láncon volt és le volt soványodva. Ergo, rosszul bántak vele, ergo elvadult, vagyis NEM BESZÁMÍTHATÓ. Nem véletlenül kapott már a kislányodhoz. Nem lehet benne megbízni. Lehet, hogy ezt idővel kinövi, de ahhoz türelem, szeretet és komoly nevelés kell. Szóval nem tartanám meg.

Persze nekünk is volt kutyánk, de most én sem vágyok újra, főleg bentire és főleg snaucira nem, ami nekünk lesz. De ha veszünk is, csak törzskönyves kennelből, lefoglalva, ahol tudom, hogy jól tartották, jól bántak vele és nem fajzott el semmilyen irányba. Csak az ilyen kutya beszámítható. A mi elpusztult kutyánknak a csontot kivehetted a szájából, olyan kezes volt velünk, pedig az egész utca félt tőle (egyszer kiszaladt az utcára, a szomszéd kamasz egy pillanat alatt a kocsi tetején termett, mikor meglátta, úgy félt tőle az egész környék). Szerettem, de most nem bírnék még egy hosszúszőrű kutya után is takarítani. Ja, udvari kutyát hozott a párod, szóval még csak nem is szobatiszta!

2012. júl. 25. 21:41
 16/18 anonim ***** válasza:
Én a sok kutyás kiképző vagyok, ebben az esetben amíg nincs rendben a kutya elvinném pl anyósékhoz, az hogy a gyerek felé kapkod nem tűrhető,mert komoly baleset lehet belőle.
2012. júl. 25. 22:57
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm ismételten a válaszokat!

Az a baj, hogy ezt a lehetőséget,hogy baleset lehet belőle,ezt csak én látom így...A párom is azt mondja hogy eltúlzom a gyerek féltését...,meg hogy miért nem tudok kompromisszumot kötni,hogy meglátjuk hogy milyen lesz a kutya..stb...idő kell neki hogy megszokja,hogy már jó sorsa van/lesz...,hogy nem kell megküzdenie a kajáért..stb..

Nekem meg erre a válaszom,hogy tényleg megkell várni azt,hogy megtörténjen a baj,és tényleg megharapja valamelyik gyerekünket..??!!??

Vagy mondom akkor amit te (a párom) mondassz,hogy idő kell neki,akkor az mondjuk normálisnak számítható ha 3 hónapon belül még így rámorog,odakap..stb...,de 3 hónapon túl már nem lesz normális dolog..??!!??

Nekem semmiféle rámorgás nem fér bele,ha a gyerekeimről van szó...és amit mondtam,hogy anyósék sem tudnának a kutya nevelésével foglalkozni,az arra vonatkozott,hogy az ő két kutyája sem lett ügye normálisan megnevelve..Az egyiket,a fiút az utcán találta a párom,és úgy vitte haza,a másik meg egy kislány kutyus,aki fél mindenkitől,mert nem lett vele törődve rendesen,nem vitték ki sétálni,csak a kertbe,tehát nem lett szocializálódva...na ő biztos nem fogja soha bántani a kislányom..,tőle nem félek..A fiú kutya meg nem is tudom... Már ő is többször odakapott a kislányomhoz,de ő amúgy sem egy jó idegzetű kutya szerintem...Nem mondom hogy a kislányom úgy viselkedik vele,ahogy kéne,mert mint mondtam kergeti,meg bemászik az asztal alá hozzá,meg sikongat mint említettem,és gondolom ettől bekészül a kutya,bepánikol,és odakap...

Hiába mondtuk már mindannyian hogy így meg úgy nem szabad a kutyához menni,főleg nem ehhez a fiú kutyához,de csak teszi....Úgyhogy anyósék nem alkalmasak még egy kis kutya nevelésére,nemhogy egy nagyéra...

Ja..említette valaki,hogy vigyük el addig anyósékhoz,míg nincs rendben a kutya...ők is itt laknak alattunk,közös kertünk van,tehát ugyanott maradna a kutya,ha rájuk bíznánk..:) :(

A kutyakiképzőtől szeretném megkérdezni,hogy ő hogy látja azt, hogy ha a párom tesója megpróbálja elvinni magukhoz,ahol van már 1 kan és egy szuka kutya..ők mit fognak szólni egymáshoz? A fiú kutya doberman,a lány meg valami középtermetű keverék kutyus,de nem tudom a fajtáját..

Ebben az esetben tuti a verekedés,vagy egy kölyök kutyánál ez azért még nem alap,és megtudnák szokni egymást?

Vagy ha odavisszük hogy megnézzék egymást,szerinted morogni fog a saját dobermanjuk a "miénkre"?

Vagy a kölykök még ilyenkor behódolnak,és csak később jön majd elő ez a dominancia dolog..?

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!!

2012. júl. 26. 04:45
 18/18 anonim ***** válasza:

Én imádom a kutyákat, nekünk lakásban van a 16 hónaposom mellett, de ilyen feltételekkel és háttér infókkal nem akarnám én sem megtartani, igazat adok neked.

Szerintem adjatok fel hirdetést és próbáljatok egy jó helyet keresni neki.

2012. júl. 26. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!