Mire "kell" megtanítani az elsőt, ha jön a második, hpgy könnyebb legyen?
Nehezen.
Főleg, ha elvárod egy 20 hónapostól, hogy ne legyen vele gond.
Egészen biztos, hogy nem lesz annyira önálló, hogy egyedül rohangáljon a lépcsőn (valószínűleg fel fog tudni menni, lejönni - de ott kell lenni mellette, nehogy baleset érje), és hogy mindig mindent meg tudjon enni egyedül, és erre hajlandó is legyen.
az első fél év nagyon nehéz lesz.
ritka az a 20 hónapos aki egyedül tud lépcsőzni, az inkább majd pár hónappal később lesz. egyedül evés is olyan, hogy nem igen megy még, de lelkesen próbálkoznak, ezért még plusz takarítani való is van utánuk. tényleg az van, hogy 20 hónapos még baba, fél évvel később meg már kisgyerek lesz, sok önállósággal, megérik az egyedül evésre, öltözésre, szobatisztaságra, stb.
de 20 hónapostól ne várd, hogy önálló legyen és igen, az a legegyszerűbb ha a kicsi igazodik a nagyhoz, ő még úgyis szinte csak eszik-alszik :)
Szia !
Mi nálunk nagyon nehéz volt , de én elmagyaráztam neki , hogy hamarosan kis tesód lesz , és , hogy ő olyan lesz , mint egy játék baba , és nagyon kell rá vigyáznod , ő megértette valamennyire sőt talán még várta is . Nekünk a sétálás és máshova menés volt nehéz , de hát ameddig nem született meg a kicsi addig babakocsiba sétáltunk . Miután megszületett kicsi próbáltuk a kettőjük napirendjét egyre hozni , ami ment is . Nagyából egyszerre aludtak , ha sétáltunk akkor vettünk egy testvér kocsit , vagy kicsi benne volt a babakocsiba a nagy meg motoron vagy valamin jött .
Lányom 20 hónapos múlt, én 35 hetes kismama vagyok.
Ő szépen eljátszik egyedül,nem kell altatni, babakocsit régen nem használunk, voltunk már boltban gyalog,kismotorral is,csak hogy ismerkedjen a helyzettel.
Enni szendvicset, rudit, gyümit ilyesmit eszik egyedül, főtt ételből pedig a legtöbb dolgot, de van hogy kéri etessem:):)Remélem ez kezdetnek elég, aztán a többi majd kialakul:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!