Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tegnap óta rázza a babám a...

Tegnap óta rázza a babám a fejét. Normális ez?

Figyelt kérdés
6,5 hós. Dévényre járunk, jobboldali kötöttség miatt. Először a gyógytornásznál csinálta, aki azt mondta, ne engedjem, mert ez valami nem akaratlagos kényszermozgás. Ugyanúgy, mint ahogy a kezével is kalimpál. Másoknál is csinál ilyet a baba? Tudja valaki, hogy miért? Esetleg másnak adott a dévényes normálisabb magyarázatot? A kézzel való ütemes kalimpálást mikor hagyja el teljesen a baba (játék közben természetesen nem kalimpál, csak ha örül vagy épp nincs mit csinálni)?
2009. júl. 15. 07:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Az én fiam most 7hós, mi nem járunk Dévényre. (nem mondta a doki, hogy kellene) Ő is rázza időnként a fejét! Hason fekve vadul bólógat, háton fekve meg jobbra balra és közben vigyorog. Kézzel is szokott hanyatt fekve kalimpálni és közben meg kiabál. Szerintem egyszerűen játszik.
2009. júl. 15. 07:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Az én babám is kalimpál 9 hónapos, ha örül vagy tetszik neki vmi.A fejét is szokta ingatni ha mondjuk neki hogy nem ,meg mi is csináltuk neki,szerintem ez nem gond.
2009. júl. 15. 07:54
 3/9 anonim ***** válasza:
A babám mindig is kalimpált, körözött a kezével. Nem hinném, hogy baja lenne. A barátnőm 8 hósa is rázza a fejét. Egyértelműen az jut az eszébe, amit egyre többet hall: Nem! Ezt gyakorolja.
2009. júl. 15. 08:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam is rázta a fejét ennyi idősen. Megijedtünk, megkérdeztük az orvost. Azt mondta, semmi gond, ha más tünet nincs. Csak egy szokás, ezzel szórakoztatja magát. Nálunk 1-2 hónap után hagyta abba. Állítólag sok baba csinálja, mert így picit elszédül és tetszik neki.

Még azt érdemes esetleg megnézni, hogy ha rászólsz, rád figyel-e, abbahagyja-e. Ha igen, akkor biztos, hogy nem kényszeres.

2009. júl. 15. 09:18
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is járunk Dévényre,3 hós a babám.Ő is sokat kalimpál a mancsaival,lábaival...amikor izgatott,vagy mérges mert már enne,és ha játszik akkor is.Szerintem ez normális.A fejecskéjét nem rázza.

2009. júl. 15. 10:03
 6/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

köszi a válaszokat. Közben én is bújtam a netet. A végtagrázásra azt találtam, hogy - ha nincs egyéb indok pl.: öröm, bánat - ilyen idős korban azért csinálják, mert mennének felfedezni a világot, s mérgesek, mert nem tudnak még kúszni, mászni stb. Ez egy orvosi szakvélemény volt a saját szavaimmal visszaadva.

A fejrázásra nem találtam még szakvéleményt, csak anyukák tapasztalatait, s ők is a szédülés élményével magyarázzák. Ha találok valami konkrétat, jelentkezem.

Aki azt írta, hogy ha nincs egyéb tünet... Tudna néhányat ezek közül megemlíteni?

Még egyszer köszi a válaszokat.

2009. júl. 15. 10:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az utolsó vagyok.Csak elfelejtettem írni,hogy nyugodj meg,és ne izgulj ezen....biztosan nincs semmi baja a picúrkádnak!De azért érdemes utána kérdezősködni...csak ,hogy megnyugodjál!A háziorvosotokat is megkérdezheted erről.:-)

2009. júl. 15. 10:20
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én írtam, hogy "ha nincs egyéb tünet". Az orvos tőlünk nagyjából ezeket kérdezte/nézte:

-szemmozgása rendben van-e

-mozgásfejlődés a korának megfelelő-e

-alvási problémái nincsenek-e

vagy bármi más, ami megváltozott vagy feltűnő a viselkedésében.

Ha aggódsz, szerintem kérdezz rá a gyerekorvosnál. Ha problémásnak látja, elküldi neurológushoz.

De biztosan minden rendben lesz. Ahogy én hallottam, ez egyáltalán nem ritka a babáknál.

2009. júl. 15. 13:56
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi, ezek alapján nincs baj, de majd rákérdezek a gyerekorvostól és a védőnőtől is.
2009. júl. 15. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!