Tegnap óta rázza a babám a fejét. Normális ez?
Az én fiam is rázta a fejét ennyi idősen. Megijedtünk, megkérdeztük az orvost. Azt mondta, semmi gond, ha más tünet nincs. Csak egy szokás, ezzel szórakoztatja magát. Nálunk 1-2 hónap után hagyta abba. Állítólag sok baba csinálja, mert így picit elszédül és tetszik neki.
Még azt érdemes esetleg megnézni, hogy ha rászólsz, rád figyel-e, abbahagyja-e. Ha igen, akkor biztos, hogy nem kényszeres.
Szia!
Mi is járunk Dévényre,3 hós a babám.Ő is sokat kalimpál a mancsaival,lábaival...amikor izgatott,vagy mérges mert már enne,és ha játszik akkor is.Szerintem ez normális.A fejecskéjét nem rázza.
Sziasztok,
köszi a válaszokat. Közben én is bújtam a netet. A végtagrázásra azt találtam, hogy - ha nincs egyéb indok pl.: öröm, bánat - ilyen idős korban azért csinálják, mert mennének felfedezni a világot, s mérgesek, mert nem tudnak még kúszni, mászni stb. Ez egy orvosi szakvélemény volt a saját szavaimmal visszaadva.
A fejrázásra nem találtam még szakvéleményt, csak anyukák tapasztalatait, s ők is a szédülés élményével magyarázzák. Ha találok valami konkrétat, jelentkezem.
Aki azt írta, hogy ha nincs egyéb tünet... Tudna néhányat ezek közül megemlíteni?
Még egyszer köszi a válaszokat.
Szia!
Az utolsó vagyok.Csak elfelejtettem írni,hogy nyugodj meg,és ne izgulj ezen....biztosan nincs semmi baja a picúrkádnak!De azért érdemes utána kérdezősködni...csak ,hogy megnyugodjál!A háziorvosotokat is megkérdezheted erről.:-)
Szia!
Én írtam, hogy "ha nincs egyéb tünet". Az orvos tőlünk nagyjából ezeket kérdezte/nézte:
-szemmozgása rendben van-e
-mozgásfejlődés a korának megfelelő-e
-alvási problémái nincsenek-e
vagy bármi más, ami megváltozott vagy feltűnő a viselkedésében.
Ha aggódsz, szerintem kérdezz rá a gyerekorvosnál. Ha problémásnak látja, elküldi neurológushoz.
De biztosan minden rendben lesz. Ahogy én hallottam, ez egyáltalán nem ritka a babáknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!