Mikor kell elkezdeni "nevelni" egy babát? Hogy kezdjünk hozzá? Mikortól érti már egyáltalán?
istenem megint egy tul okos anyuka(nem te kérdezö) kb 2 éves kor körül mikor már önönmagára ismer és tudja hogy feszegetheti a határait na akkor lehet el kezdeni ugymond nevelni!
de az is nevelés ha mászni tudo baba a konnektort nyalogatná és a tüzhellyel babrál na akkor meg lehet tanitani ezt meg ezt nem szabad
Erre azt kérdeztem tőle epésen, hogy miért, verjem meg? Na erre nem válaszolt, persze sose bántanám a babám.
Akkor ha mondom neki, hogy nem szabad és rázom a fejem az jó? Még ha látszólag nem is érti. :)
Nálunk is ugyanaz a helyzet, mint a 2. válaszolónál, csak kislányban :).
Ő már rég lebontotta / felgyújtotta volna a házat, ha csak úgy ráhagytunk volna mindent annyival, hogy "nem szabad". Azt látja és érzi a gyerek, ha még te sem vagy biztos a dolgodban. Nálunk a nem szabad, az azt is jelentette, hogy a veszélyes vagy tilos helyszínről / tárgytól el, és elmesélni miért (akár ezerszer is). Lassan beérik, de ne 2 évesen akarj nekiállni, mert addigra rég a fejedre nőtt, ha olyan típus.
Egy pszichológust megkérdezett egy anya, hogy mikor lehet a gyermek nevelését megkezdeni. Mennyi idős a gyermek?-4 hónapos. -Asszonyom, már elkésett vele:)
Ahogy az előző hozzászóló írta, nem nevelni kell, hanem példát mutatni. Mindig indokolni,pl. ne ugrál, MERT leesel, ne fogd meg, MERT megégeted a kezed, és érezze, hogy mi az, amit valóban nem szabad, tilos, szó sem lehet róla, és ez ne legyen sok dolog. Az örökös nem, tiltás elveszti a súlyát.Sok mindent ésszerűen kell a szobában berendezni: vakdugók, vázák magasra helyezése, asztal sarkok kütyükkel kipárnázva. Szokások kialakítása, amihez következetesen ragaszkodunk.És nem szóval papolni! Ha rosszat csinál, határozottan kivenni a kezéből, elvinni onnan. Szigorúan, határozottan, de nem durván rászólni.Okosak ők, ráéreznek, hogy mi az, amiben nem enged a szülő.
Köszönöm a válaszokat.
Igen a lakás biztonságossá tétele már folyamatban van, sak csak nem egyszerű mindent eltüntetni. Pl. az asztali számítógép, eldugott újságtartó babrálása a sláger. Mondjuk bevallom olyankor már nekem is feszegeti a határaimat, amikor 5-jére is földhöz vágja az etetőtálcát, és vigyorog. :) Akkor asszem mégis elkéstem már. :)
Ááá, eszem ágában sincs verni.
Akkor határozottság, nyugodtság, normális hangnem a célravezető. Kipróbálom, köszi.
szerintem is ilyen korban már nevelni kell :)
persze nem verésre gondolok csak egy kis következetes irányításra mert ha ezt most nem teszed meg akkor nyilván később fogja megérteni mi is az a nem szabad.
vannak dolgok amikhez ugye nem nyúlhat, pl. a konnektor. ha hozzáér akkor mindig elmondod hogy nem szabad mert veszélyes és elhozod onnan.
ami a lényeg, hogy amire egyszer azt mondod, hogy az tilos ahhoz mindig tartasd magad. akkor is mikor már baromi ki vagy merülve mert mondjuk 500.szorra szedted le 10 perc alatt a kanapéról, de azt akkor sem szabad :)
később ezek a dolgok nagyon meghálálják magukat, én most látom ezt a 2,5 évesemen igazán :)
6 hónaposan kezdett el mászni, akkor kezdődtek a szabályok és tényleg következetesen nem engedtük azokat a dolgokat és most elég egyszer szólni ha valami új bejön, a régieket meg tiszteletben tartja, nem próbálja meg áthágni a szabályokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!