Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan kisbaba, amelyiknek...

Van olyan kisbaba, amelyiknek semmi baja nem volt, teljesen egészségesen született?

Figyelt kérdés

Az én környezetemben minden kisbabának van kisebb-nagyobb problémája. Van amelyiknek a csípője problémás, van agyi cisztás, van gyenge izomzatú, van vese problémás, ..... stb.

Kisfiam nyaki hypotóniával, torticollissal és kötött csípővel született.

Igaz, szerencsére ezek zöme múlandó probléma, de furcsállom, hogy egy kisbabát sem ismerek, amelyik teljesen egészségesen született volna.

2009. júl. 14. 11:03
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nálunk is 9-es volt az egy perces apgar, az 5 percesre már 10-t kapott.

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, mert azektől még teljesen egészségesnek számít, mivel minden gond a méhen belüli kényszertartás miatt alakult ki nála. (faros volt, és 60 centi)

2009. júl. 14. 11:32
 12/16 anonim ***** válasza:

Kicsit problémás terhesség után császárral született a lányom, ennek ellenére 9/10-es Apgarral. Azóta 2 náthán és egy háromnapos lázon vagyunk túl, egyik sem volt súlyos. Némi fogzási fájdalom (most jön a 7., és a 8. foga), meg pici láz volt egy oltástól. Ezen kívül semmi. Még csak be sem sárgult (itattam)!

8,5 hónapos a lányom.

2009. júl. 14. 11:43
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom teljesen egészségesen született, egy perces 10/10-es apgarral.Harántfekvéses baba volt, gondolom ezért a 2.-ik hónapban terpeszpelust kellett hordani.Az egyik csípője határeset volt.Ez nem számít rendellenességnek.A mai napig nem volt semmi baja, 5,5 hós gyönyörűség!
2009. júl. 14. 12:26
 14/16 anonim ***** válasza:

A fiam teljesen egészségesen született, azóta se volt soha semmi baja, még egy kis nátha se!!

2 éves most.

2009. júl. 14. 12:38
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Minden babánál lehet találni kisebb problémákat, itt a kérdés az is, hogy egyáltalán foglalkoznak-e vele. Ahol én szültem, ott iszonyat, hogy mennyire aggódósak a dokik, ha lehet ilyent mondani. Mindennel visszahívják az embert a kórházba későbbi kontrollokra, hogy biztosak legyenek abban, hogy nem lesz később semmi gond. Egyik dokinő (főorvos) a lányom születésekor mondta is, hogy elismeri "beteget csinálnak minden gyerekből", de csak a biztonság kedvéért. Pl. egy csomó helyen eleve felírják a vasat ránézésre, mert hogy tuti vashiányis, valahol meg ezzel nem is foglalkoznak, csak ha valami tünet vagy panasz van. Mindegy, mi is voltunk pár kontroll vizsgálaton, legalább menyugodtunk, hogy minden ok, mert végülis mindig minden eredmény jó lett.
2009. júl. 14. 13:19
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem prőblémamentes terhesség után egészségesen született a lányom, kis náthán kívül semmi baja nem volt eddig.Most 11 hónapos.
2009. júl. 14. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!