Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miklós vagy Mátyás?

Miklós vagy Mátyás?

Figyelt kérdés

Ez a két név tetszik a legjobban de nem tudjuk eldönteni a párommal hogy melyik név legyen a kettő közül, mindkettő megy a vezetéknevünkhöz. Még 2 hetem van szülésig szóval ideje lenne eldönteni. Segítenétek? A ti babátokat hogy hívják/hogy fogják hívni?

Előre is köszönöm : )

2012. júl. 18. 16:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
81%
Szia,nekem mindkettő tetszik,a Mátyással csak az a gondom,hogy most még jó hogy Matyi,aranyos,viszont ha felnő,olyan fura a Mátyás bácsi...vagy ilyesmi,a Miklós nekem másképp hangzik,az barátibb,Miki,Miklós is komolyabb,legalábbis a hangzása.De ti döntsetek belátásotok szerint,ez csak 1 vélemény!Végre valaki,aki normális nevekben gondolkodik:)
2012. júl. 18. 16:32
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Mátyás jobban tetszik.
2012. júl. 18. 16:35
 3/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod : ) hát igen ezen már mi is gondolkodtunk hogy lehet nem örülne ha 30 évesen is Matyinak szólítanánk :)

És még egy kérdés,milyen gyakori nálatok ezek a nevek főleg gyerekeknél? Hány ilyen nevű babát ismertek?

2012. júl. 18. 16:37
 4/21 anonim ***** válasza:
51%

Ez a két név konkrétan nekem egyáltalán nem tetszik. Pedig én is a "normális" neveket szeretem, a lányom Nóra a fiam Gábor, tehát semmi extrém.

Mi anno úgy választottunk nevet,hogy elképzeltük a gyerekeket ügyvédként, komolyan bemutatkozni, és gyerkként is becézgetve.

Az a név ment át a rostán, ami mindkét kritériumnak megfelelt. Szerettük volna ha a gyerekek szeretik a nevüket majd, és nekünk is tetszik.

Lánynév nagyon sok volt még ami szóba jöhetett, de fiúból csak a Gábor (illetve egy ideig még a Dávid név is szóban forgott köztünk, de aztán elvetettük).

Könnyű szülést, jó babázást kívánok!

2012. júl. 18. 16:42
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Mátyás tényleg nagyon szép, volt osztálytársam így hívják, ez a vezetékneve, mindenki Matyinak hívta, hívja, nem

ciki neki a Matyi 30 éves fejjel sem.

Miklós sem rossz, van egy magybáttyám, Micónak becézik 50 évesen is!

Inkább a Mátyást adnám, a Ludas Matyi végett, az jut eszembe, és olyan jó mese:)

2012. júl. 18. 16:56
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Miklós nem tetszik.Valahogy,olyan snassz.Mátyás sokkalj jobb,mint a Miklós.És a Matyi becézés nagyon aranyos:)Az én lányom Nóra,most ismét babás vagyok,ha fiú lesz Máté lesz:)
2012. júl. 18. 17:02
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

A Mátyás is "normális" név. Semmi baj vele. Sógorom, a fiam keresztapukáját is így hívják, senki nem Mátyásozza, mindenki Matyinak vagy Matykónak hívja. 36 éves.

A Miklós is szép!

Szerintem bárhogy választasz jó választás lesz:)

2012. júl. 18. 17:04
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Mátyás :-)

s a névnapja se lesz egybe a mikulással

apósom Mátyás és többen Matyinak hívják, nem furcsa egyáltalán, ugyanúgy 60évesnek nézem.

2012. júl. 18. 17:09
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
A batyam Matyas es örül neki, hogy meg 30 evesen is Matyi :)
2012. júl. 18. 17:20
 10/21 anonim ***** válasza:
81%

Mátyás :)

A kisfiam Dávid, a kislányom Dalma, a pocaklakó pedig Izabella vagy Medárd lesz :)

2012. júl. 18. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!