Hogyan játszotok, hogyan tanítjátok 4-5 hós babátokat? Mi a napi program, nem az etetés, hanem az elfoglaltságok.
Nálunk most a kukucsos játék a menő, a végtelenségig bírná, ahogy "kétségbeesve" keresem, hogy "HOL A BAAABAAA?!"
Aztán "megtalálom" a plédje alatt, és iszonyúan eltúlozva felkiáltok "ITT A BABAAAA!!!"
A legtöbbször már ő maga bújik el a pléd alá, és ő maga húzza le magáról, hogy "megtaláljam", és nevet!
Pedig még csak egy hete játsszuk...
Tanítás?
Mindig megmutatom neki, hogyan kell mosogatni, ő a pihenőszékéből érdeklődve figyel... :-)
Általában együtt öntözzük a virágokat...
Szóval alapozom a jövőjét...
Kertész lesz, vagy mosogatólány a "mekiben"... :-)
Kedves Utolsó! A picid ennyi idősen már képes arra, hogy a fejére húzza a plédet, és onnan kukucsol? Nagyon ügyes, mi még messze vagyunk ettől, pedig egy hét múlva 5 hós lesz a babám. Gratula!
A kérdésre válaszolva mi sokat vagyunk a kerti hintaágyon, hintázunk, hol az ölembe ülve, hol lefektetem rá, közben énekelek, mondókázok. Ha ezt megunja, megynk be a nagyágyra, ott össze-vissza puszilgatom, maszírozom, kinézünk az ablakon, nézzük az autókat, bicajosokat, sétunk ölben a lakásban, megnézzük a cicát, megsímogatjuk (tépjük) a tujákat és a fenyőket a kertben, kicsit elvan a játszószőnyegén, és a járókában, de ha ott vagyok én is és lát, akkor azonnali felvevést követel. Csörgőt adok a kezébe, azt rázogatja amíg ki nem esik belőle, mi is kukucsolunk úgy, hogy én elbújok.
Utolsó vagyok.
Igen, én nagyon meglepődtem, hogy máris megtanulta, de akkora kópé, hogy ne is csoda!
Tele van humorral a kiscsaj, úgyhogy valószínűleg ezért ment neki ilyen gyorsan az idétlenkedés megtanulása... :-)
Ja, és szoktunk apának bevinni az erkélyről muskátli-szirmokat (megtépi szegény virágaimat, de imádja fogdozni), amit aztán általában a szoba közepén megunt már markolni, és szétszórja... :-)
Apa boldog, mert szedheti össze... :-)
Amit még imád az a "7 fogás".
Biztos ismered, a hüvelyk- és mutatóujjaddal csikizve markolászod a kis lábát, és számolás közben haladsz a combija felé... nálunk "4"-nél már hangos kacagásban tör ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!