Szeretnénk 3. gyereket, de nem tudom jól döntök e. Van egy 9 és egy 1,5 évesem én 39 vagyok. A férjem sokat dolgozik alig van itthon de azt a keveset amikor itthon van segit. Anyàm idős anyosom nem nagyon segít őrájuk nem szàmithatok.
Ha valaki volt hasonló cipőben írjon megbánta vagy nem. Véleményeket is várok.
Ha az anyagi háttér megvan, és szeretnétek, akkor szerintem igen. Főleg, hogy lehet segítséged, méghozzá a kilenc évesed - ő már elég nagy ehhez! Amíg te az újszülöttel foglalkozol, ő le tudja foglalni a nagyobbik kicsit, és az újszülött körül is tud segíteni, hiszen már nagy. Ki tud takarítani, vagy ha megkéred, akkor figyel a két kicsire, amíg te takarítasz. A nagyobbik gyermeked lehet a legnagyobb segítséged.
Azt megkérdezhetem, hogy milyen neműek?
2012. júl. 14. 11:00
2/8 anonim válasza:
Egy 3 gyermekes család anyagilag sokkal jobban jár, mint egy 2 gyermekes, hiszen nagycsaládosnak számít mindenhol, sok kedvezményre jogosult: iskolában, utazás, belépők, adó, családi pótlék, stb. A ruhát úgyis egymástól öröklik.
Amúgy meg a gyerekvállalás nem anyagi kérdés, az a gyerek, akinek mindene megvan, egyáltalán nem boldogabb, mint az, aki nem kap meg mindent.
2012. júl. 14. 11:16
3/8 anonim válasza:
szerintem ne vállalj!........
2012. júl. 14. 11:50
4/8 anonim válasza:
Nekem 3 van, azért az olyan véleményekre ne adj, hogy anyagilag jobb, mint a kettő, mert ez hülyeség. Amik vannak kedvezmények a 3. ra, annyival pont többe is kerül, de még azon felül is. Még jó, hogy nem erre alapozva vállaltunk 3-at. Most épp a kocsit kéne lecserélni, mert ugyan befér a 3 gyerekülés-ami ritka, kevés személyautóba fér be- de szűkös eléggé. Nekem 3 egynemű van, de még így is kell költeni ruhára is a kicsinek.
Ettől még én nagyon élvezem, hogy 3 van, pedig nekem sincs segítségem. Szóval ha akarjátok mind a ketten, és anyagilag is belefér, akkor vállaljátok :)
2012. júl. 14. 12:10
5/8 anonim válasza:
Szerintem az nagyon gáz, hogy egy 9 évesre plusz terheket rakj, mert jön az újszülött. Még ő is gyerek, hadd legyen az! Én soha nem voltam annak híve, hogy majd a nagy "felneveli" a kicsit. Szóval szerintem csak akkor vállalj, ha van elég időd, energiád mindhárommal egyformán foglalkozni. Nekem kettő van, én úgy érzem, egy 3. már a másik kettő rovására menne.Anyagilag is, meg úgy is, hogy nem jutna mindháromra elég figyelem. Ráadásul nekem van olyan ismerősöm, akik 3-an vannak tesók, és lebeszélnek a 3. babáról. Azt mondják, kettő összetart, a 3. mindig kilóg.
2012. júl. 14. 13:55
6/8 anonim válasza:
Az első vagyok: egy szóval sem írtam, hogy a 9 éves nevelje fel a testvéreit. Igen, gyerek, de már nagyobb gyerek, aki igenis képes belátásra és kompromisszumokra. És igen, egy 9 évestől már lehet elvárni dolgokat:például, hogy segítsen az édesanyjának. Nem robotoltatni kell reggeltől estig, de azért ha ennyi idősen kiviszi a szemetet, ebéd után leszedi az asztalt, leül játszani a kistesójával, vagy segít elpakolni a játékokat a gyerekszobában, még nem fog letörni a keze, és a lelke sem szenved maradandó károsodást. Arról nem is beszélve, hogy megtanul felelősséget vállalni a testvéreiért, megtanulja, mivel jár egy gyerek - ez sosem hátrány!
2012. júl. 14. 14:03
7/8 anonim válasza:
Nem azt írtam, hogy egy 9 éves gyerek ne csináljon semmit, csak játszon. Lehet tanítani játékosan főzni, takarítani stb. De azért plusz feladatokkal ellátni, mert én nem győzöm 3 gyerekkel, szerintem ez nem helyes. Nekem is segít a nemsokára 3 éves fiam kivinni a pisis pelusát a kicsinek, de nem azért, mert rá támaszkodom, mert én nem érek rá, hanem azért, hogy érezze, hogy ő már milyen okos, ügyes. Ha nem akar, nem segít,hanem játszik. Biztosan érted a különbséget.
2012. júl. 14. 14:15
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok reagálást a kérdésre privátba is érkezett.
Egyik kérdésre a válasz. A nagyobbik lány a kisebbik fiú.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!