SOS! Lázcsillapító kúpot hogyan kell használni?
Kötőhártya gyulladás miatt lázas a 7 hónapos babám. Kapott 1 kúpot 13 órakor, sajnos most 17 órakor is adnom kellett. Ne legyen így, de mi van hogyha most folyamatosan adnom kell 4 óránként, pedig a dobozra az van írva, hogy naponta legfeljebb 4-szer.
Holnap 1-re megyünk dokihoz.
Nem tudsz lázcsillapító szirupot venni?
Nekem ennyire kicsinek nem volt ugyan beteg, de azt olvastam, a kétféle hatóanyagú szirupot (a nurofent meg a panadolt) tudod váltogatni, mellesleg humánusabb, mint a kúp, és akkor nem kell agyalni azon, hogy max napi négyszer adhatod.
szerintem is inkább szirup. mi a kúppal nem sok sikerrel jártunk, könnyen visszacsúszik...
van nurofennek, algoflexnek szirupa és nagyon gyorsan (negyed órán belül) meg van a hatása
Első vagyok, kb úgy "korlátlanul",mint a kúpot, tehát 4 óránként, és asszem ezt is max 4szer egy nap.
De ha kétfélét veszel (nurofent és panadolt) akkor ezeket váltogathatod, mert más a hatóanyaga.
Nurofen szuszpenziót keressen a férjed, van narancsos és epres ízesítésű, ilyen gél formájú valami, amit fölszívsz a pálcikával, amit adnak hozzá, és szépen kinyomod kiskanálra, azt pedig a babádnak a szájába adod. Nagyon finom íze van a narancsosnak, szeretni szokták a gyerekek. Csak szerintem ne a pálcikát nyomd a szájába, mert az furcsább lehet, és megijedhet, hogy mit akarsz.
3 hónapos kortól adható, de rá van írva mind az adagolás, mind a gyakoriság, hogy mennyi adható belőle egy nap.
Az a jó, ha Nurofen szuszpenzió alapból van nálatok otthon, recept nélkül kapható.
Nekem az használt jobban a kislányomnál, nem a kúp, pedig a kúp is bent maradt, mégsem vitte le úgy a lázát, mint a Nurofen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!