Szerintetek mennyit KELLENE most havonta félretenni a kicsinek, hogy 18 éves korára érjen is valamit?
Félig-meddig elméleti a kérdésem, tuodm, hogy sokaknak még a megélhetés is gond. (Még mielőtt valaki nekem esne: én is mennék vissza dolgozni a gyed után, de nem tudok, mert nem akarnak visszavenni... tehát nincs kolbászból a kerítés :o( )
Kapják ugyanis a kicsik a 40.000Ft-os babakötvényt, ehhez még van olyan önkormányzat, aki ad valamit (nálunk plusz 40.000Ft-ot). Ehhez ugye lehetne tenni havonta, vagy lehetne bármi másban félretenni havonta X összeget a gyereknek. De vajon mennyi lenne az a havi összeg, amiből majd 18 évesen nemcsak egy nyalókára futja???
ezzel csak az a baj, hogy ki tudja 18 év múlva mennyit fog érni X forint..
Biztos van egy elképzelésed, hogy mennyit raknál félre, azt szorozd be 12vel, majd 18al és így kijön hogy 18 év alatt mennyi gyűlik össze. Játsz a számokkal, és amelyik a legkedvezőbb nektek annyit rakjatok félre!
Jó, hogy elméleti a kérdés, mert a válasz is csak elméleti.
Havonta 30-50 ezer alatt csak viccösszeg gyűlik össze.
Persze jó, ha megtakarítotok akármennyit, de azt csak olyan formába tartsátok, amihez könnyen hozzá lehet jutni baj esetén.
A babakötvényhez 18 évig nem nyúlhattok és akkor is csak meghatározott célokra lehet felhasználni. Ha egyáltalán addig nem nyúlja le az állam, ahogy tette ezt a magánnyugdíjakkal....
Egyik munkatársnőmnek és a testvérének havonta félretettek a szülei 50-50 ezer forintot (gondolhatjátok: rendőri vezető apuka, hivatali előljáró anyuka). 28 éves koráig tanult a lány, utána lakást kapott és egy fél nyaralót.
Azt hiszitek megköszönte a szüleinek és hálás érte? Még panaszkodik is, hogy csak panellakást kapott és nem téglalakást vagy házat....
Igen, a babakötvényben én sem "bízok", ezért abban nem is gondolkodnék/gondolkodtam, hogy ahhoz kéne tenni. Hát egyenlőre egy kicsit tudunk neki félretenni (havi 15e), de még nem tudom, mi lesz később. Írtam ugye, hogy nem tudok visszamenni a munkahelyemre. Ha találok hasonlót, akkor tudjuk tovább fizetni, ha nem, akkor egyenlőre nem fizetünk. (Külön számla, és én is úgy gondoltam, hogy ha már minden-minden kötél szakada, azért hozzá lehessen férni.)
Hjjja, 50e... jó volna. Azért ez csak hiú ábránd- nekünk legalábbis.Amúgy én is azt gondolom, hogy az már jó, ha legalább valamilyen tanulást finanszírozni tudnánk majd belőle.
Ezért szerintem senki nem esne neked :) becsülendő.
Én már átgondoltam és erre jutottam:
az ilyen befektetésnek nincs értelme,esetleg egy lakásvásárlásnak amit ki tudsz adni albérletbe és ebből fizetni a törlesztő részlet egy részét a másikat pedig a félreteendő pénzből. Most alacsonyan vannak az ingatlan árak , "köszönhetően" a svájcifrankos hitelek bedőlésének.
Nem vennék bérházi panel lakást mert magas a rezsije ,és elavultak. Esetleg téglaépítésű társasházi lakást,ilyesmiben gondolkodnék.Akkor mire felnő van lakás a feje fölött ,ez az a legértékállóbb adhatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!