6 hós kisfiam még csak a hasáról a hátára fordul át. Hová fog a védőnő elküldeni minket? Kell már izgulnom miatta :/?
Ennyi idősen a fiam még ezt se csinálta. Nem küldtek minket sehova. Most 8 hónapos és forog oda is meg vissza is gond nélkül, és kúszik is.
Nincs semmi baja, később fejlődik.
Először is ne aggódj, tényleg, én végig paráztam helyetted is ezt az időszakot :)
Kislányom ugyanígy volt,pontosabban ő semerre nem forgott még ekkor. Csupán egyszer csinálta meg, aztán semmi. Egyszercsak hipp-hopp (7 hónapos kora előtt egy héttel) egyik nap azt vettem észre a játszószőnyegen, hogy ide-oda gurulgat).
Nem csináltunk semmi extrát, a védőnő nem küldött minket sehova, annyit mondott lepedőbe forgatgassuk, hogy ráérezzen az ízére. Mai fejjel már aztmondom meg kell érnie rá a babának. Szerintem ne aggódj, de mindenképpen jelezd a védőnőnek, dokinőnek, mert ők látják a kisfiadat, meg értenek is hozzá. (Jobban, mint én)
Ja, annyit még írnék:
Én azért voltam annyira megijedve mert a környezetünkben a korabeli babák már csinálták ezeket a dolgokat. Aztán végre találtam egy ismerőst,. akinek már 2 éves a kislánya, de visszanézte a naplójából, és kiderült 7,5 hónapos volt mire azzal az igazi lendülettel forgott.
Minden baba más, más a fejlődésük is. Az én kislányom a kézmozgásokkal van sokkal előrébb, és a beszédfejlődésével. Biztos van amiben a Te kisfiad is megelőzi a többieket!
Ha meg nem látod a többi gyerek forgását, akkor nem is kell feltétlenül, 100%-osan elhinni amit az Anyukák mesélnek. Sajnos nálunk nem egy Anyuka van aki nagyon szívesen dicséri a gyermekét, hogy mennyire ügyes, de közben fele annyit nem tud a gyerkőc!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!