Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valaki már tanított a babájána...

Valaki már tanított a babájának babajeleket? Hány hónapos kortól és mikor jelelt a baba vissza?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem a pá-pá-ra gondoltam hanem szavakra pl: Inni,enni,cica...Én egy ideje tanítóm de csak néz rám aranyom értelmesen (gondolván ez meg mit akar?)Köszi
2012. júl. 11. 22:18
1 2
 11/15 krisztivan ***** válasza:
100%

Nem tanítottam mert használ minden baba jeleket.Persze ha egy kicsit"ráfekszel"akkor hamarabb de a pápá pont erre példa.Gyere-nyitogatja felfelé a tenyerét, éhes-száját nyitja(nyamnyam),szomjas-hozzám dobja az itatósát:-))

Rengeteg jelet használ minden kisbaba,csak valaki mát észre sem veszi mert beépül a mindennapokba,és nem minden háznál ugyanaz.Egyébként jó dolognak tartom:-))

2012. júl. 11. 23:12
 12/15 A kérdező kommentje:
Nézd én nem tartom hülyeségnek és távol álljon tőlem hogy csoda gyereket szeretnék,de ha van valakinek egy felettébb hiperaktív gyereke és látod rajta hogy mondaná de nem tudja mert még nem tud beszélni,nyüszög meg őzik és bedühödik rajta hogy nem tudom mit szeretne pedig már húsz dolgot oda adtam neki akkor nem hülyeség.Mert az ember szeretne segíteni a gyerekének pláne hogy ne sírjon.Ha nem hiszed menj fel a yutube-ra és írd be hogy babajelek!
2012. júl. 11. 23:19
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Pár hete voltam egy babajel-foglalkozáson, volt ott egy anyuka, aki már 6 hónapos kortól jelelt a babáinak, a most 2,5 éves kislánya több száz jelet ismer, mielőtt el kezdett volna beszélni, rengeteget jelelt, tulajdonképpen konkrétan tudott kommunikálni az anyukájával. Több mondóka, dal hangzott el, mindegyiket jeleltük is. Ha valaki ezzel tényleg foglalkozni akar, érdemes elmenni egy tanfolyamra, mert nagyon sok minden lehet tanulni. Az biztos, hogy intenzíven, kitartóan kell jelelni és nem ötletszerűen.

A lényeg: kutatások szerint a babajelbeszédet használó babák korábban kezdenek beszélni és nagyobb a szókincsük. A legtöbb babajelbeszédet használó baba 11-14 hónapos korban elkezdi a jeleket mondatokká összetenni, míg az átlagos babák 20 hónapos korban jutnak el idáig.

2012. júl. 12. 00:39
 14/15 anonim ***** válasza:
30%

Barátnőm próbálta az első gyerekénél. A másodiknál már eszébe sem jutott. A gyerek gyorsan megtanulta mutogatni a dolgokat - és úgy döntött, minek megtanulni beszélni, ha mutogatással már megy a dolog...

Szerintem ez is egy modern kori hülyeség, valaki kitalálta, hogy eladjon vele egy rakás sza...rt sem érő könyvet.

Egy anya úgyis érti a gyereke jelzéseit, nincs értelme külön tanítani egy rakás hülyeségre. Inkább beszélni tanuljon meg értelmesen, mint mutogatni...

2012. júl. 12. 08:04
 15/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.A szkeptikusoknak üzenem hogy attól mert valamit nem ismerünk még lehet hasznos.Ha valakinek nem szólal meg 2 éves korig a gyereke semmit ott valami baj van és nem a babajeltől.Ha megfigyeltétek két fajta ember létezik a nyelv tanulás szempontjából az egyik aki tanulja a nyelvet de nem meri használni mert fél a kudarctól a másik pedig mondja ha kell hanem a gyerekek is dettó ilyenek csak figyeljétek meg.A kudarcos fajtának tesz jót ez a módszer,mert az embereket a sikerek viszik előrébb. De persze ezt én gondolom így nem kell velem egyetérteni aki nem akar! :-)
2012. júl. 12. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!