Aki az első babáját hellp-szindrómával szülte, vállalt másodikat? Van itt olyan kismama?
Nekem a 35. héten volt sürgősségi császárom.
Mostanában szeretnénk harmadik babát (előzőleg ikrek születtek), és bevallom, eszembe sem jutott, hogy a fenti okok miatt ne vállaljuk.
Valamiért nem félek attól, hogy megint megtörténik, a jelekre persze már a kezdetektől nagyon fogok figyelni.
Harmadik vagyok.
Pre-eklampsia volt a zárójelentésre írva, de tüneteiben hellp-et mutatott. Ezt így nem mondták ki, csak én gondolom, hogy hasonló lehetett. Szintén emelkedett májfunkció, veseelégtelenség, magas vérnyomás (én legutoljára 170-et mértem, de nem hiszem, hogy annyi volt, akkor már nem is élnénk talán), iszonyú felvizesedés (26 kg+ összesen!!), fehérjevizelés, és iszonyú viszketés éjjel-nappal!!! Ez volt a legrosszabb!
Nekem is azt mondták másnap, hogy "ezt jól megúszták!", meg hogy pár órán belül ... rossz dolog történt volna a babáimmal.
Nagyon örülök, hogy nem világosítottak fel az esetleges következményekről, mert én amúgy nem gondoltam, hogy ilyen nagy a baj.
Szerintem az orvosod tanácsát kérd ki a kistesóról, legjobban ő tudna megnyugtatni, és előrevetíteni, hogy mi jöhet és mi nem a köv. terhességnél.
Szia,
nekem is súlyos HELLP szindrómám volt 38. héten, altatásban sürgősségi császár. Utána nehezen épültem fel, szerencsére kicsimnek nem lett semmi baja most már 18 hónapos lesz.
Aktuális nálunk is a tesó kérdés.... de én nagyon félek...mi lesz ha esetleg megint bekövetkezik és nem épp a 38. héten hanem hamarabb? Tudom, hogy lehet nem lesz semmi probléma, dokim is biztat és mi is nagyon szeretnénk tesót de nekem nagyon rossz emlék maradt a 'szülés'. :(
6-os válaszoló: 29 éves vagyok, első baba. Van egy kis túlsúlyom is. Alapból nincs magas vérnyomásom.
Utolsónak: Pontosan ezt érzem én is. Nagyon szeretnénk kistesót, de nekem is nagyon rossz élmény volt, még ma is újra és újra átélem amikor tolnak be a műtőbe, és teljesen tisztában voltam ennek a betegségnek a következményeivel. Tehát abban a pillanatban azt gondoltam, hogy most következik életem utolsó állomása. Nem kívánom senkinek, gondolom tudod, hogy miről beszélek. Közben pedig iszonyatos fájdalmaim voltak ugye, mert a májam már nagyon nem akarta az igazságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!