Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Higgyek a laikus anyukáknak...

Higgyek a laikus anyukáknak vagy ne?

Figyelt kérdés
11 hetes a babám tápszeres.azóta mióta megszületett nagyon meleg van és kamilla teát adok neki minden nap de azt olvastam most ezen az oldalon hogy nem szabad neki minden nap mert szárítja a beleit.igaz ez? minden nap van széklete és normál állagú,sem nem kemény sem nem híg.
2012. júl. 11. 08:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

ilyet még sose hallottam hogy "szárítja a beleit"

tény hogy hosszú távú alkalmazásra tuti nem alkalmas .

a bőrt tudom hogy szárítja a kamilla a fürdővízben de hogy a bél nyálkahártyájára is ugyanezt a hatást gyakorolná:?

én sima babavizet adtam azt alig fogadták el inkább ciciztek ok. tápszeres de akkor is elég a víz v. enyhe tea de nem kell gyógytea.

ha normál széklettel él nem kell beavatkozni ilyesmivel én gyerekorvost kérdezném ez elég jó válasz sztem főleg ha megbízol benne.

2012. júl. 11. 08:40
 2/18 anonim ***** válasza:
83%

sima (forralt visszahűtött) vizet adj neki, nekem a védőnő mondta, hogy a kamilla még ilyen pici korban allergizálhat.

Meg később is csak kúra szerűen alkalmazható.

Ha a sima vizet nem issza, akkor gyenge babateát kell vele itatni.

2012. júl. 11. 08:44
 3/18 anonim ***** válasza:
83%

Nyilván a "laikus" anyuka is hallotta ezt valakitől. Én például a kórházi csecsemős nővérektől, plusz a gyerekorvosunk. Annyi különbséggel, hogy a kamilla nem kimondottan a beleket szárítja, hanem a bél nyálkahártyáját, ÉS a hasnyálmirigyeket.

Az, hogy ez problémát okoz a babánál, nem feltétlenül most kezd el látszódni, hanem egy-másfél, esetleg két év múlva.

2012. júl. 11. 08:44
 4/18 anonim ***** válasza:
52%

1.A kamilla szárító hatású (bőrre szemre ezért nem ajánlják már)

2. allergizálhat (az mondjuk bélen keresztüli felszívódásnál IS lehetséges)

3. a kamilla hasmenést okozhat a pici babáknál.

Ez a 3 infó mosódhatott valahogy össze az anyukánál. Nem javaslom én sem hogy állandóan kamillával teáztasd.

Amint előttem is írták forralt lehűtött víz.

2012. júl. 11. 08:47
 5/18 anonim ***** válasza:
79%
Valóban szárítja a beleket, hosszú távon nem egészséges, inkább vizet adj neki, vagy más babateát. Több orvos is ezt mondta, ők nem laikus anyukák:)
2012. júl. 11. 08:47
 6/18 anonim ***** válasza:
83%

A gyermekorvos véleményét kérd ki. Még így is elég kockázatos a dolog, az egyes emberi szervezetek különbözősége miatt. Van olyan gyerek,akinek semmi baja nem lesz tőle, van akinek igen.

Én tájékozódni járok ide. Olvasok valamit megbeszélem a védőnővel és általában neki hiszek. Laikus anyuka? Sose lehet tudni ki gépelte az adott sorokat.

2012. júl. 11. 08:51
 7/18 anonim ***** válasza:
30%

Én védőnői javaslatra adtam a babámnak kamilla teát pici cukorral amikor nem tudott kakilni,azért kellett bele a cukor mert az a pici babáknak még hashajtó hatású,ezt a védőnők mondták.

Mikor már megoldódott a kaki probléma,utána már nem adtam neki ilyen teát.

De én is itt a GYIK-en láttam,hogy sokan írják,hogy szárítja a beleket.Érdekes,én még csak a nyugtató,gyulladás csökkentő hatását vettem észre

magamon,amikor fáj a gyomrom :)

Viszont itt annyi okos anyuka van és működik a csordaszellem is...:)

2012. júl. 11. 08:55
 8/18 anonim ***** válasza:

nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy hetente maximum egyszer szabad kamilla teát adni mert szárítja a beleket.

egyébként ha ezt a tényt nem is hiszed, akkor is ott a többi ami miatt sem szabad minden nap kamillateát adni egy kisbabának. felnőttnek sem egyébként.

meg úgy általánosságban a gyógyteák mindegyikéről meg kell kérdezni a gyerekorvost mert mindegyiknak van mellékhatása és nem feltétlenül jó a kisbabának.

én csak a csipkebogyót és az édesköményt ismerem amit lehet adni pici kortól minden nap

2012. júl. 11. 09:49
 9/18 anonim ***** válasza:
55%

:) Ez nagy butaság.

Egyébként ha BÁRMIBEN is bizonytalan vagy, a gyerekorvostól és a védőnőtől kérj tanácsot, mert ahány anyuka, annyiféle vélemény, olykor nagy hülyeségek.

2012. júl. 11. 10:14
 10/18 anonim ***** válasza:
52%

7-es vagyok:

Miért is lettem lepontozva?

Mert le mertem írni az igazat?!Ráadásul mi a védőnői szolgálatot hívtuk fel és ők mondták,hogy ilyen esetben ezt adjak a babámnak.

De megnyugtatnák minden kedves,okos lepontozós ősanyát,hogy egészséges,majd 1 éves lányom van,aki sosem volt még beteg!

Attól,hogy Ti lepontoztok,ez már rég megtörtént és történetesen nem hazudtam,csak az igazat írtam le.Ennyi!

2012. júl. 11. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!