Makacs lázra valami tipp?
A hűtőfürdőt egészen normális, fürdővíz-hőmérsékletű vízzel kezd. Észre se veszi, ha szépen játszik benne, ha a háta mögött időnként öntesz egy kis hideg vizet. Nagyon lassan hűtsd le csak.
A 37,5 teljesen jó, levitte a lázcsillapító, nem volt hatástalan.
Egyébként 3 óránként más hatóanyagú lázcsillapítót lehet adni, ha valóban makacs, 38,5 feletti lázról van szó.
germicid majd 4 óra múlva lehet adni neki szuszpenziót vagy nurofen kúpot. aztán megint 4 óra múlva ismét kúpot.
de 37,5-nél nem kell semmit csinálni, az nem láz, még csak nem is magas hőemelkedés. enyémnek is pont ennyi reggel óta, nem adtam semmit, majd éjszakára kap egy fél nurofent, nehogy felmenjen.
hűtőfürdőt nem kell hűteni ha nem tetszik neki, lényeg, hogy a testhőmérséklete alatt legyen a víz hőmérséklete pár fokkal. csinálj egy kellemes langyos vizet és ülj be vele, játszatok egy nagyot, 20 perc alatt le is hűl a víz és leviszi a lázat.
Kétféle lázcsillapítót (más hatóanyagút) lehet adni felváltva és akkor nem kell eltelnie 4-6 órának két gyógyszer között. Én aminophenazoni kúpot és cataflam cseppet szoktam (amúgy ez a leghatékonyabb, csak hát vényköteles, persze a kúp is amit írtam)
Kár, hogy a babód nem bírja a hűtőfürdőt, mert az lenne a gyógyszer mellett a legjobb. A lányom imádta! A kis kókadt gyerekem teljesen felélénkült és játszani kezdett a hideg vízben (mondjuk ő elég "perverz", normál esetben is langyos vízben fürdik)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!