Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Meddig kell adni a...

Anyukák! Meddig kell adni a tápszert?

Figyelt kérdés
A kisfiam 9 hónapig cicizett ,majd gondolt egyet és nem kérte tovább.A doktornő felírt neki tápszert.De azt veszem észre hogy nem igényli.Akár hogy ízesítem,próbáltam más fajtát is de alig eszi.Kb 100ml-t.Az elején nem volt gond.Megette a 200ml-t.Az lenne a kérdésem most 10 hónapos a kicsi nagyon sokat ártok vele ha nem adok neki tápszert??Mi baj lehet??Mert a doktornő erőltetné hogy legalább 1 éves koráig adjam.Szerintetek?Tapasztalat??
2012. júl. 10. 17:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kellene adni. Próbálj másfajtát. Bocs, de mégis minek ízesíted és mivel?
2012. júl. 10. 17:16
 2/10 anonim ***** válasza:
Egy éves korig fontos, hogy meglegyen a napi fél liter tej alapú táplálék a csontok fejlődése miatt. Hogy ez miből tevődik össze, csak az anyuka fantáziájára és a gyerek ízlésére van bízva. Ha joghurtból, sajtból, túróból megeszi ezt a mennyiséget, akkor rendben van. Ha nem,akkor kellene a tápszer. Ízesíteni is lehet.
2012. júl. 10. 17:21
 3/10 A kérdező kommentje:
Azért kezdtem el ízesíteni mert egy idő után nem fogadta el.Tettem bele kakaóport,karamellízáltam egy kicsi cukrot.A Milupa 3 az amiből elfogad egy keveset.De max 100ml.Mit tehetek még?
2012. júl. 10. 17:21
 4/10 anonim ***** válasza:

Lehet hogy a meleg miatt sem eszik annyit, nekem a 7 hónapos lányom szintén ilyen 1 dl táp/ etetéseken szüttyög, pedig emellett még nem sok szilárdat kap.

Igen, minimum egy éves koráig kellene kapnia a tápszert, utána ha már nem akarsz neki azt adni, kaphat junior italt vagy tejet. De kellene, mert ebben az életkorban még 800-1000 ml tejalapú táplálékot javasolnak (vagyis nekem ennyit mondott most egy táplálkozási tanácsadó) és ezt sajtból, túróból, joghurtból elég nehéz lenne egy nap betermelnie.

2012. júl. 10. 17:22
 5/10 anonim ***** válasza:
47%
Soha nem ettem sem én, sem a testvérem tápszert, pedig 3-4 hónapos korunkig szoptatott minket az édesanyánk. Nagyon hamar átváltott rendes ételekre. Soha nem tört csontunk, és még rossz fogunk sincs.
2012. júl. 10. 17:23
 6/10 Kerria ***** válasza:

Sok babánál van, hogy ha elfogy az anyatej, nehezen szokik át a tápszerre. Nálad ez még szerencsés eset, hogy a fiad 9 hónapos koráig volt anyatejed. Egy 4-5 hónaposnál ilyenkor nincs sok választás, váltani kell tápszert mindaddig, amíg nem talál az ember egy olyat, amit a baba elfogad.

Te esetedben fontos lenne tudni, hogy álltok a hozzátáplálással... Miket, és mennyit evett már? Tejpépet kapott-e már (ez ízletesebb, mint a tápszer)?

Az én esetemben nem okozna nagy gondot, ha semmilyen tápszert nem fogadna el, mert 4 hónapos korától hozzátáplálunk, így gyakorlatilag 9 hónapos korára mindenevő lesz (na jó, nem szó szerint, de jobban, mintha sokáig csak anyatejes lett volna)

A feltett kérdéseimet mérlegeld, az én esetemmel mérlegelve.

A hivatalos megállapítás valóban az, hogy 1 éves koráig tápszert kell kapnia, ha nincs anyatej...

Mennyit ártasz vele?- ez csak később derülne ki, és sajnos nem lehet semmire 100%-osan ráhúzni, hogy amiatt van.

A vélemények is teljesen megoszlanak ez ügyben...

2012. júl. 10. 17:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha nem eszi annyira a tápit adj neki tejpépet (is), ez is tejalapú .
2012. júl. 10. 17:27
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A Milupa 3-asból van banános is,azt próbáltad már?
2012. júl. 10. 17:33
 9/10 anonim ***** válasza:

" Édesanyánk szánt szándékkal nem adott tápszert, mert az egy műszär."

Ühümm. Édesanyád meg gondolom, diplomás orvos, aki ért hozzá. Vagy szimplán csak kockázatot vállalt, és mázlija volt.

Attól, hogy nektek éppen nem lett bajotok, másoknak még igen, szóval nem kellene arra bíztatni a kérdezőt, hogy a szerencsére bízza a gyermeke egészségét, mint ahogy anyátok tette.

2012. júl. 10. 20:25
 10/10 anonim ***** válasza:

5-ös válaszolónak:

Akkor szerinted a lányomat már 2hetesen hozzá kellett volna táplálni ugye?!

Mert nekem egy fertőzés miatt akkor apadt el a tejem,hozzáteszem előtte sem volt sok.

Nem ördögtől való a tápszer,mint azt egyesek tudni vélik!

Érdekes a lányom még egyszer sem volt beteg pedig lassan egy éves lesz,látod ennyire sz.r az a tápszer:)

2012. júl. 11. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!