Anyukák! Meddig kell adni a tápszert?
Lehet hogy a meleg miatt sem eszik annyit, nekem a 7 hónapos lányom szintén ilyen 1 dl táp/ etetéseken szüttyög, pedig emellett még nem sok szilárdat kap.
Igen, minimum egy éves koráig kellene kapnia a tápszert, utána ha már nem akarsz neki azt adni, kaphat junior italt vagy tejet. De kellene, mert ebben az életkorban még 800-1000 ml tejalapú táplálékot javasolnak (vagyis nekem ennyit mondott most egy táplálkozási tanácsadó) és ezt sajtból, túróból, joghurtból elég nehéz lenne egy nap betermelnie.
Sok babánál van, hogy ha elfogy az anyatej, nehezen szokik át a tápszerre. Nálad ez még szerencsés eset, hogy a fiad 9 hónapos koráig volt anyatejed. Egy 4-5 hónaposnál ilyenkor nincs sok választás, váltani kell tápszert mindaddig, amíg nem talál az ember egy olyat, amit a baba elfogad.
Te esetedben fontos lenne tudni, hogy álltok a hozzátáplálással... Miket, és mennyit evett már? Tejpépet kapott-e már (ez ízletesebb, mint a tápszer)?
Az én esetemben nem okozna nagy gondot, ha semmilyen tápszert nem fogadna el, mert 4 hónapos korától hozzátáplálunk, így gyakorlatilag 9 hónapos korára mindenevő lesz (na jó, nem szó szerint, de jobban, mintha sokáig csak anyatejes lett volna)
A feltett kérdéseimet mérlegeld, az én esetemmel mérlegelve.
A hivatalos megállapítás valóban az, hogy 1 éves koráig tápszert kell kapnia, ha nincs anyatej...
Mennyit ártasz vele?- ez csak később derülne ki, és sajnos nem lehet semmire 100%-osan ráhúzni, hogy amiatt van.
A vélemények is teljesen megoszlanak ez ügyben...
" Édesanyánk szánt szándékkal nem adott tápszert, mert az egy műszär."
Ühümm. Édesanyád meg gondolom, diplomás orvos, aki ért hozzá. Vagy szimplán csak kockázatot vállalt, és mázlija volt.
Attól, hogy nektek éppen nem lett bajotok, másoknak még igen, szóval nem kellene arra bíztatni a kérdezőt, hogy a szerencsére bízza a gyermeke egészségét, mint ahogy anyátok tette.
5-ös válaszolónak:
Akkor szerinted a lányomat már 2hetesen hozzá kellett volna táplálni ugye?!
Mert nekem egy fertőzés miatt akkor apadt el a tejem,hozzáteszem előtte sem volt sok.
Nem ördögtől való a tápszer,mint azt egyesek tudni vélik!
Érdekes a lányom még egyszer sem volt beteg pedig lassan egy éves lesz,látod ennyire sz.r az a tápszer:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!