Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » JézusMáriám, hallottatok ti...

JézusMáriám, hallottatok ti már ilyet?! -->

Figyelt kérdés
Ma voltam dokinál a 7 és fél hetes babámmal, és ott volt egy nő is a kisbabájával, kérdezte mennyi idős a babám, mondtam 2 hónapos lesz jövő héten, én is visszakérdeztem, erre ő, hogy az övé pedig 10 hónapos múlt.. Nagyot néztem, mert az én babámnál fiatalabbnak tűnt, de látta is rajtam, hogy meglepődtem, mire elmagyarázta, hogy ő a fogantatástól számítja azt, hogy mennyi idős! Szóval kb. 1 hós múlhatott a kicsi.. Ja, és a szülinapját is így tartják..Remélem nem látszódott rajtam nagyon hogy az járt a fejemben vajon normális-e??

2012. júl. 10. 12:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
74%
Még nem, de ez ma már a nem tudom hányadik "kibeszélős" kérdés :) Lehet hogy a meleg okozza, de mostanában minden nap a kérdések nagy része nem tanácskérés, hanem valami másik anyuka kibeszélése valamely szokása miatt.
2012. júl. 10. 12:49
 2/19 anonim ***** válasza:
85%
Hű, ez jó érdekes. Kicsit bele fog kuszálódni a dátumokba, mire felnő a gyerek.
 3/19 anonim ***** válasza:
91%
Hallani még nem hallottam ilyet, de azon már gondolkoztam, hogy miért pont attól a naptól "élünk" a földön, h megszületünk, hiszen gyakorlatilag 8-9 hónappal előtte MÁR éltünk....:) De ettől függetlenül nem számolnám vissza, h a 3 éves fiamra azt mondom, h majdnem 4 éves....
 4/19 A kérdező kommentje:
Igen, végülis élünk, dehát a földi létünk onnantól van, hogy kibújtunk :-)
2012. júl. 10. 12:51
 5/19 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem logikus és értelmes dolog, elvégre onnan él a gyerek hogy megfogant.

Más kérdés, hogy a társadalom ezt így nem tudja értelmezni, és nem is pontosan meghatározható a foganás napja, ellenben a születés pontos és biztos dátum. Tehát praktikusabb azt mondani és ünnepelni.

De az övében is van logika.

2012. júl. 10. 12:51
 6/19 A kérdező kommentje:
Van igen, de ahogy mondod, a fogantatás napja nem lehet biztos pont, akkor csak valószínűsítik mikor van a "szülinapja" ? Vagy nem tudom, én ezt nem tudom elképzelni :-)
2012. júl. 10. 12:52
 7/19 anonim ***** válasza:
73%
Kínában (vagy Japánban) is így van, ahogy a nő tartja, ott is a fogantatástól számítják
2012. júl. 10. 12:54
 8/19 anonim ***** válasza:
84%

Komoly, máshol "alkalmazzák"? :)

Mert hangsúlyozom a társadalmi meg egyéb konvenciók miatt eszembe sem jutna "megöregíteni" a gyerekeimet...de igazából minden ember 7-8-9 hónappal "idősebb" az eredeti életkoránál. Ha így, teljességében szemléljük a dolgokat....:)

2012. júl. 10. 12:59
 9/19 anonim ***** válasza:
87%
Jó de a fogantatás napja az aktus napja, vagy amikor megtapadt, vagy beágyazódott vagy mi? Mert elvileg egyiket sem tudhatod biztosan, a másodikat biztosan nem! A katolikus egyház is asszem a 6. héttől tekinti életnek a magzatot. Talán ezért is tartjuk a születésnapot, az a biztos (bár Anyukámnak pl elírták egy nappal...)
2012. júl. 10. 13:23
 10/19 anonim ***** válasza:
88%
Húha! Akkor uh-gal figyelték az ovulációt? Vagy lombikos? Vagy csak nagyon magabiztos, mert az ugyebár természetes módon csak körülbelüli időpont :) Ráadásul a fogantatást mire érti? Arra, amikor megtapad, vagy amikor összekapcsolódnak a DNS-ek, vagy az aktusra? Tehát ez sokkal bonyolultabb, mintha a születése napját tartanák, de az ő dolguk...ha nekik így valamiért jobb:)
2012. júl. 10. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!