Szerintetek mit kellene ilyen helyzetben tenni?
a kisfiam 6 hónapos tegnap óta 39 fokos lázban van. próbáltam a lázcsilapítókat tegnap de semmi nem használt így kivittük az ügyeletre ahol azt tanácsolták,hogy tekerjem be vizes törölközőbe vagy fürdessem langyos vízbe,valamint írtak ki erősebb lázcsilapító kúpot.
reggel 5 óta újra 39 fokos a láza voltunk délelőtt az ügyeleten mert semmi nem használ ugyanolyan lázas,erre hazaküldtek,hogy fektessem le és a tetejében még le is szidtak,hogy miért aggódok ennyire. nem tudom mit kellene tennem mert már 39,2 a láza. légyszíves adjatok tanácsot.
Szia!
Mitől lázas? Megvizsgálták rendesen?
Ha megvan a láz oka, és kezelve van a probléma, akkor nyugodj meg. Adj neki nagyon sok folyadékot, figyeld a kutacsát, borogasd, fürdesd. Ilyen melegben iszonyat nehéz lázat csillapítani, van hogy a picik magától a melegtől is belázasodnak, mivel még nem tökéletes a hőszabályozásuk. Ha nem tudod mi okozza a lázat, és nem bízol az ügyeletben, akkor vidd kórházba.
Mindenképpen hűteni kell a drágát. nekem a dokim azt mondta (sokat volt lázas a lányom már egy pici torokgyulladástól is), hogy 3-4 napi láz belefér, de 38 fokon kell tartani max., különben vigyen ügyeletre.
A hideg vizes fürdőt csináltátok? Nálunk bevált. Meg a vizes lepedő is.
Ha reggelig nem változik, akkor orvos. Addig is mindenképpen itasd, ki ne száradjon.
Jajj, én is ugyan így voltam, a kórházban az ügyeleten jól letoltak, mondtam első baba, sosem volt még lázas!
Megmutatták hogy kell lázat csillapítani!
Mexalen kúp, 4 óránként adható.
Ha nem megy le a láza 1 órán belül, hideg vízbe kell tenni törölközőt, leteríted a pelenkázóra, rárakod a babát mesztelenül, és a mellkasán körbe tekered, szorosan!
Sírni fog, mert hideg, fel kell venni ölben, 15 percig ebben a vizes törölközőben van, majd cserélni, új hideg vizes törölközőre!
Félnóránként mérni csökkent-e a láza!
Addig kell ezt csinálni míg 38 alá nem megy.
Délelőtt lázasodott be a gyerek, délután 4- kor mentünk be a kórházba, mert nem ment le a láza a kúptól, elkezdtük ezt a priznicet, hajnal 2- kor ment le a láza, addig kellett borogatni. Éjfélkor elaludt ebben a hideg vizes törölközőben a kórházban, már nem is jött visza a láza, bent tartottak 3 napig, de semmi gyógyszert nem kapott a gyerek, vért is vettek, se semmi baktériumot nem találtak, orr fül gégész vizsgálta, valami vírus lehetett, mert aznap 4 gyereket hoztak még be, mindd vizesruházták!!!
Fontos hogy igyon eleget!
Ez a vizes törölköző segít, ha durva magas láza van, ami nehezen csillapítható, azóta ezt alkalmazom ha nem megy le a láza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!