Mik azok a drogériákban kapható dolgok, amikre egy újszülöttnek szüksége lehet, vagy jól jön, ha van?
Szeretnék egy DM-es "nagybevásárlást" csinálni. :)
Eddig ezek jutottak eszembe: fülpiszkáló, vatta, eldobható pelenkázó alátét, filteres kamillatea, pelenka, popsitörlő.
Mi lehet még?
Cumit nem érdemes előre többet megvenni, ugye?
Vattából, ha lehet sima fehéret vegyél és ne színeset (vagy eleve patikai steril vattát vegyél).
Fülpiszkálót mi a köldökéhez használtuk, a füléhez nem ajánlották!
Filteres kamilla helyett patikai zacskós kamillát vennék (ez nem filteres és szerintem hatékonyabb).
Pelenkázó alátétet soha nem használtam, sima textilpelus is megtette (de persze te vehetsz, ha akarsz).
Cumit egyet vettünk, de nem kellett babámnak, úgyhogy felesleges többet venni előre.
Ami még kellhet:
- babaolló a körmökhöz
- lázmérő
- orrszivó-porszívó
- babavíz (tartalékba legyen, akár tápszerhez - már ha szükséges lesz, akár teához, akár sima vízként)
Ami még kellhet majd később:
- fogmosáshoz készlet (pl. ilyen: [link] - ez már kisebb babáknak is, amikor még nincs foguk, de már szívesen rágcsálnak).
Neked:
- intim törlőkendő
- szoptatáshoz melltartóbetét
- mellbimbóvédő krém szopik között
szüléshez:
- hálós bugyi, Tena betét
én a DM-ben vettem cseresznyemagpárnát,1000 Ft.Nagyon sokat segített a hasfájós időszak alatt :)
Babaolajat,kb 3-4 hónaposan viheted babamasszázsra, oda jó.
Én vettem egy cumisüveget is, hátha kell, és pech, sajnos tápszeres lett, de jó hogy egyből volt itthon és nem akkor kellett rohanni válogatni, mikor már kellett.
Popsitörlőből érdemes betárazni, pelenkából nem.
Cumi: majd kiderül, kell-e. Én vettem egyet, nem tetszett. Vettem még 2 félét, de nem tetszett :D Egyik gyerek se cumizott végül, csak jó lett volna, ha valamin meg tudnak nyugodni (hasfájósok voltak).
A pelenkázó alátétet én szeretem, máig használom, a kiságyban az van a lepedő alatt, és ha megyünk valahova, akkor is azt viszem.
Kamillát én is simát vennék, de igazából már szinte semmire sem ajánlják a dokik, csak a fiamnak kellett ülőfürdő a begyulladt fütyije miatt. Szemre tiltják a szemészek!
Popsitörlő - olyant vegyél, amiben nincs propilén glikol - ez egy elég irritativ, veszélyes anyag, frankón benn van szinte mindben... Dm-ben nem is találtam olyant, amiben nincs, Müllerest használom.
Babafürdetőt használom, a Babylove ultra senzitiv-et.
Szüléshez tudsz venni saját márkás (Jessa) inkontinencia betétet akár, állítólag jó, de nekem Tenás volt.
Melltartóbetét is van saját márkás náluk.
A filteres kamillateát sem lehet már a szemükre használni?
Párologtatáshoz egyébként a virágot veszem meg gyógyszertárban.
Köszi!
Szemész sem ajánlotta és a háziorvos sem. A kamilla allergén :( Könnycsatorna elzáródásra masszírozást mondtak, meg forralt vízzel lemosást a csipás szemre. Magától elmúlt, egyik napról a másikra, ha nem az én gyerekemmel történik, el se hiszem :D
Piros szemre meg szemcseppet adtak, főleg, mert valószínű, hogy allergiás eredetű volt a pirosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!