6 hetes babámmal mit játszhatok? Ha ébren van, vele legyek, vagy hagyjam hogy ellegyen a kiságyában?
Én nagyon sokat játszodtam vele, amikor 6 hónapos volt a kicsim.
Színes papírok mutatása,zörgő celofán...tépni a papírt,babatorna masszás.Hinta.
Szia!
Van egy nagyon jo konyv, Deakne B. Katalin: Anya, tanits engem!
Ebben a szuletestol kezdve iskolakezdesig minden korosztalynak kulon fejlesztesi lehetosegek, jatekok vannak, nagyon szuper.
Irok par sort belole az "1-3 honapos korig" kategoriabol:
"Az 1-3. honap kozott elerkezik az az idopont, mikor az etetes utan a baba mar nem zuhan azonnal alomba. Ekkor, ha magara marad es nem foglalkoznak vele, konnyen elkeseredik es sirasaval hivja vissza a "jatszopartneret". Ilyenkor elegendo, ha a felnott csak a kisagyanal all es beszel hozza, mar ettol is megnyugszik. Kitartoan kell torekednie arra, hogy a kicsi figyelmet az ot korulvevo targyak, ha rovid idore is, de lekossek. Ellenkezo esetben egyetlen szabad percet sem engedelyez majd Onnek a kesobbiek soran. Az onallo jatekra a babat kovetkezetesen es kitartoan meg kell tanitani!
Nezzuk a lehetosegeket!
-A kisagy fole huzott szalagra akasszon szines, mozgathato kis figurakat, csorgot! (Mielott magara hagyja a babat, iranyitsa figyelmet a jatekokra! Nyugodt jatekat ne zavarja meg se On, se masoknak ne engedje ezt!)
-Forditsa hasara, s tegye a jatekokat tole tavolabb, hogy jol lathassa, de kezevel ne erje el!
-Vigye at a babat masik helyisegbe, ott fektesse hanyatt, hagyja magara, hogy nezelodhessen!
A nyoszorgo, unatkozo babat ne kapkodjak fel! Ebrenleti idoszakai egyre hosszabbak lesznek, s kesobb nagyon faraszto lesz az On szamara az allando szorakoztatas.
Fokozatosan szoktassa gyermeket az onallo jatekra!"
Szia!
Utolsó válaszolóval egyet értek. Nagyon jó az a könyv. Nekem is 6 hetes a babám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!