Lehetséges itthon ázsiai babát örökbe fogadni?
18 éves vagyok, szülni nem szeretnék (több dolog miatt sem), egy babát viszont szívesen örökbe fogadnék, természetesen még nem most, egy kicsit később, pár év múlva. De már most érdekelne, hogy lehetséges-e az, hogy egy ázsiai, illetve igazából koreai babát örökbe tudnék-e fogadni? Érdekelnének a feltételek és minden egyéb, ami hasznos lehet.
Köszönöm! :)
Gondold át, hogy szeretnéd-e, hogy a gyereket a magyar szülők és gyerekek csodabogárként kezeljék, mutogassanak rá, esetleg kiközösítsék, csúfolják, rosszabb esetben bántalmazzák. Koreai babában koreai szülőknél a helye, magyar babáknak magyar szülőknél.
Nekem ez a véleményem. Hiába gondolod, hogy jót teszel az örökbefogadással, valójában nem így van, mert lehet, hogy látszólag jobb körülményeket vagy életet, lehetőségeket tudsz biztosítani, az igazság az, hogy kiszakítod a környezetéből, egy másik kultúrából, és a saját önző céljaidat támogatod vele.
A szeretet pedig ezzel nem fér össze.
Értelek, de én igazából itt nem mások véleményére vagyok kíváncsi, hanem a kérdéseimre szeretnék választ kapni, hogy lehetséges-e, illetve, hogy mik a feltételek.
Élnek nálunk ázsiaiak, biztos olyan is van, aki egyedül érkezett, de még is elvan és persze, kicsúfolhatják, de ezt a magyar gyerekek egymás közt is megteszik (tapasztalat). De természetesen még többször át fogom gondolni.
Ja és a kérdésekből kihagytam, hogy körülbelül mennyit kell várni egy babára? Gondolom évekbe is telhet, főleg ebben az esetben.
Nekem kettő örökbefogadott gyermekem van :-) .
Kívánom ,hogy sikerüljön neked is az örökbefogadás úgy ahogy szeretnéd !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!