Azok a babák akik utálnak utáltak hason lenni mikor fordultak először hasra?
Tyűűűű, de jó kérdés... :)
No, nálunk úgy lkezdődött, hogy egészen baba korban a pocifájás végett csak hason szeretett/tudott aludni, aztán ahogy elmúlt a hasfájás, elmúlt a hason levés is. (2,5 hó). Vártam, ahogy azt kell a mozgásokat. Fél éves státuszra mikor mentünk a védőnőhöz egyetlen egyszer fordult addig át, az is hasról hátra volt meg. Elkezdtem nagyon aggódni, mert a korabeliek már ide-oda forgolódtak. Doki nénivel átnézettem, jól átmozgatta, azt mondta ő nem lát, nem érez semmi kötődést, és a mozgása sem asszimetrikus, így ne aggódjak. Könnyű ezt mondani, egy első gyermekes anyukának, minden könyveben az van, hogy fél évesen csinálják.
No, most múltunk 7 hónaposak és ma már többször átfordult oda-vissza.... szóval az én kislányom most kezd ráérezni erre a forgás dologra. Lustának épp nem mondanám, mert rengeteget mozog. Szinte egyik napról a másikra tette mindezt. Egy héttel ezelőtt kezdte, immel-ámmal, most már ott tartunk hogy így közlekedik :)
Remélem segítettem a válaszommal. Rövid válasz a kérdésedre 7 hónapos kora előtt egy héttel, kb 29-30. héten fordult először hasra segítség nélkül.
Már elmúlt 6 hónapos.
Most egy éves lesz,és még csak most állt fel a kiságyban.Popsiján pattogva halad előre,nem mászik sokat.
A babák sem egyformák!
:-)
Az enyémet sem lehetett hasra tenni, mert egyből sírt. Bár próbálkoztam, de nem sok eredménnyel, 1-2 percet bírt, hiába raktam elé játékot, szórakoztattam, semmi nem használt. Egyedül úgy viselte el, ha a hasunkra fektettük.
4 hónapos volt mikor a hátáról elkezdett a hasára fordulni, de szerintem az sem igazán tudatos volt, mert amint rájött, hogy megfordult, egyből kiabált, hogy azonnal fordítsam vissza. A védőnőm azt mondta ne aggódjak, ha 7 hónaposan sem forog, akkor majd jobban odafigyelünk rá. Persze én is azt gondoltam, sosem fog forogni. :) Aztán ahogy 6 hónapos lett, megfordult a hasáról a hátára is. Na, ahogy rájött, hogy már ide-oda tud forogni, nem volt gond. Szinte egyből elkezdett kúszni, kb. 2-3 hónap alatt tökélyre fejlesztette, utána 1 hónapig kicsit mászott, felállt és 1 nappal azelőtt, hogy 11 hónapos lett, elindult egyedül, önállóan. :) Elég jól behozta a lemaradást! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!