Angliában született baba útlevele? Megőrülök
Szia!
Menj fel az angliai magyar nagykovetseg oldalara es ott minden levan irva. Telefonszam is van amin feltudod oket hivni.
off: mi is itt elunk angliaban, nem tudom hany eve eltek itt,de ha +van az 5 ev akkor megkapja a brit allampolgarsagot. Kislanyom is megkapta.
Nem Anglia, de külföld, és mi mindketten magyarok vagyunk, de leírom, hátha valamit segít.
A születési anyakönyvi kivonatot hivatalos fordítóval le kellett fordíttatni. Kell rá egy Apostille pecsét (mi előtte kértük rá), erre rá kell keresned, hol adják ki rá. Kellett a házassági anyakönyvi kivonatunk, mi Mo.-n házasodtunk, ezért úgy ahogy volt, jó volt, de nektek szerintem azt is fordíttatni kell. Ennyi, azt hiszem. Ezek konzulátusra mentek, ők hazaküldték, ahol 3 hónapot ültek rajta. A dolgot még lassítja, hogy nyár van, legalábbis nekünk tavaly erre is hivatkoztak, sokan vannak szabadságon. (Kamu, egyszerűen nem dolgoznak.) Először a bevándorlási hivatalnak mennek a papírok, ők kiállítják a magyar születési anyakönyvét, és továbbküldik az okmányirodának, ahol kiállítják az útlevelét. Majd elküldik a konzulátusra.
Nekünk így ment, szintén EU ország, szerintem hasonló nálatok is. De legjobb lenne felhívni a konzulátust. Én ezt tettem még terhesen, és pontról pontra leírtam, hogy hova kell majd mennem, és mit kell kérnem. :)
Szia.
Az utlevel es a baba anyakonyvezese kb 2-3 honap. Ha csak utlevel az kb 2 honap. Legalabb is nekunk ezt mondtak.
A nagykovetsegre kell menni, es ott inteznek mindent. Mi elore kinyomtattuk az urlapokat, mar kitoltve mentunk. Mi meg nem is vagyunk hazasok, igy nekunk meg apapsagi nyilatkozat is kellett. Vegul minden papirt beadtunk, a mi utleveleink fenymasolatat, a pici itteni angol szuletesi anyakonyvi kivonatat, es kifizettuk a 198 eurot.
Ha mar ezt intezitek, egyuttal a ti hazassagotokat is tudjatok hivatalositattni otthon, az csak plusz koltseg es papir, de egyben meg tudtok csinalni mindent. Ne aggodj, hosszadalmas, de karacsonyra minden meglesz. Csak minel elobb kezdjetek el, mert honapok mire meglesznek.
En ezeket az infokat tudom, nekunk ezt mondtak. De mindenfelekepp fel kell hivni oket, es reszletes infot kell kerni.
A házasság honosítása akár 1 hónapig is eltarthat. Mi sokat bajlódtunk vele, mert nem hitték el páromról,hogy keresztény és igazolni kellett, hogy nincs más felesége rajtam kívül-szintén afrikai- (de végül lefordítattuk a keresztlevelét és azt elfogadták).
A születési kivonatot Te is lefordíthatod, de viszont ugyanolyan formátumban kell ahogy kinéz a papíron (táblázatban).
A nagykövetség honlapjáról kell letölteni a kitöltendő papírokat és akár postán keresztül is igényelheted az útlevelet. (Nagyon sok idő mire időpontot kap valaki a nagykövetségre,ha messze vagytok Londontól egyszerűbb postán keresztül intézni...)
Én is most állok neki az ügyintézési folyamatnak, szintén remélem, hogy karácsonyra kész lesz...
A nagynénémék gyermeke született Angliában. Tudom, hogy az útlevéllel sok cécó volt, el kellett érni egy bizonyos kort, hogy fényképezhessék. Ezenkívül, úgy emlékszem, az oltások ideje is beleszólt abba (pont 6 hós körül?), hogy mikor tudják hazahozni a gyereket. Bocsi az offért, csak gondoltam szólok, nem tudom hogy van ez az oltásos dolog, de nehogy ez zavarjon be.
Szép Napot Kívánok!
Megpróbálom összeszedni a gondolataim. Mi Afrikában házasodtunk, így sokkal bonyolultabb volt a dolog, mintha Angliában tettük volna. A házassági anyakönyvi kivonatot otthon az OFFI-ban fordíttattuk le nagyon sok pénzért. A honosítást a londoni magyar nagykövetségen keresztül intéztük.
Ezek után meg lehet igényelni a baba útlevelét.
De most olvasom, hogy egyidejűleg is elindíthatjátok a honosítást és a baba útlevelének készítését. De nem tudom mennyi időt fog ez igénybe venni.
Szerintem hívd fel őket. Bár sokszor kell őket hívni, mert lusták felvenni a telefont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!