Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás ügyben segítség...

Hozzátáplálás ügyben segítség kéne?

Figyelt kérdés

Hétfő óta adom az almát a lányomnak és nagyon nem szereti. Anyósom és anyukám is azt mondta, hogy az alma után adjak neki anyatejes krumplit. Szerintetek ezzel folytassam, vagy adjak neki barackot? Ha már most ennyire utálja az almát, akkor később sem fogja szeretni?

5,5hónapos egyébként.

2012. júl. 4. 11:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy nem fogja szeretni, vsz. még csak furcsa neki. Hagyd, hogy megérjen rá. Pár kanálka napi egy étkezés előtt, és megszokja, megszereti. A hozzátáplálásnak mindig a fokozatosság a titka!

Én barackot adtam a fiaimnak alma után, aztán sütőtököt, répát, majd krumplit.

De egyik rokonom is arra esküszik, hogy zöldséggel kell kezdeni, és akkor szeretni fogja a zöldséget... hát, kinek hogy.

Ha már krumplizol, próbáld keverni kicsit az almával, s úgy add a babának.

Sok esetben amúgy az évszak dönt, hogy éppen miből van friss gyümölcs, zöldség.

2012. júl. 4. 11:32
 2/7 anonim ***** válasza:

A kislányomnál is almával kezdtük, és ő sem fogadta el, egészen 6-7 hónapos koráig. Akkor is először csak úgy, ha bele kevertem valami más gyümölcsbe, vagy zöldségbe.

Ami nekünk az elején nagyon bejött az a barack, banán, krumpli volt.

Azzal folytathatod, amivel csak akarod, csak arra figyelj, hogy mindig egy félét adj neki,hogy tudd ha nem bírja a pocakja.

2012. júl. 4. 11:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Én a barackkal próbálkoznék, az most talán jobban is esne neki a meleg miatt, míg egy tömény krumpli nem biztos.
2012. júl. 4. 11:59
 4/7 anonim ***** válasza:
Én az enyémmel próbálkoztam 4 hónaposan almalével, kiköpte, akkor hanyagoltam, 5 hósan megpróbáltam a barackot, hasmenése lett. Pár héttel később sütőtökkel, akkor még lehetett piacon kapni finom édeset. Azt aztán nyakalta rendesen. utána krumpli, s.répa jött aztán a gyümölcsök. Újra alma. akkor már elfogadta. Most a gyümölcsöt jobban eszi, mint a zöldséget. Annyira, h mindent gyümivel kell kevernem.
2012. júl. 4. 12:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Párold meg az almát vizben és zúzd össze botmixerrel. Igy szokták szeretni. Azután szerintem a barack...
2012. júl. 4. 13:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha valamit nem szeretett a lányom, akkor sokszor tettem úgy, hogy belekevertem valamibe.Ha most krumplit szeretnél neki adni, akkor tehetsz bele almát.Párold meg, és úgy.

De nyugodtan adhatsz neki barackot is.Ahogy neki jobban bejön.

2012. júl. 4. 13:47
 7/7 A kérdező kommentje:
A krumpli sem ízlik neki. Tettem bele neki egy pici almát, de úgy meg még annyira sem kellett neki.
2012. júl. 5. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!