Hogy működik az a "gonosz" módszer altatásnál?
Hát nem tudom....én nem tudnám sírni hagyni, max. 1 percig, ha épp bef*sok, vagy bármi nagy bajom van és muszáj.
Az első 3 hónapban volt, hogy hajnali 4-től reggel 8-ig ölben, állva, járkálva ringattam, már a fejemet vertem a falba és imádkoztam, hgy átaludja mmár végre az éjszakát, különben megőrülök!!! De nem tudtam letenni sírni hagyni!
Nagyon rossz volt. Aztán egyszercsak egyik napról a másikra elaludt magától esténként. Fürdés után esti tápszer és letettem a kiságyába és aludt is. Kb. 8 hónapos korától.
Hát... Nálunk ez a módszer tuti nem működne, ugyanis az én babámat (6 hós) NEM LEHET csak szavakkal megnyugtatni, ha üvölt a kiságyban. Ha elkezd nyöszörögni és nem veszem ki akkor egyre rosszabb lesz míg a végén már nagyon durván üvölt, forgolódik, szinte nem kap levegőt... Ha kiveszem kb. 1 perc és megnyugszik, ha más baja nincs még vissza is tudom fektetni a kiságyba.
Ennek a módszernek még az is a hátránya szerintem, hogy nem igazán veszi figyelembe a baba igényeit. Gondolok én arra pl., hogy nálunk az esti elalvás szopi után van. Viszont van kb. kéthetente, hogy lerakom a babát szopi után és nem tud elaludni, hanem csak forgolódik még fél óra múlva is. Ilyenkor még akar szopizni kicsit, valszínű, hogy nem lakott jól, és ekkor az újabb szopin azonnal bealszik. Ha ilyenkor nem venném ki szopizni éhesen vergődne a kiságyban órákat...
Persze aki már mindent kipróbált és úgysem akar elaludni a babája ki lehet próbálni ezt a "gonosz" módszert, csak úgy is szem előtt kell tartani a baba igényeit.
Csak bekukkantani van időm.
Kedves 7. válaszoló! Sajnálom a lepontozást!
Számomra nagyon hasznos a válaszod, köszönöm!!
Az én gyerekem nem hányja össze magát, ez csak az 1. válaszoló agyszüleménye volt.
Kedves utolsó, örülök, hogy minden reggel puszit kapsz..
Én csak harapást, mert puszit még nem tud adni. Ugyanis minden éjjeli ébredése után magam mellé teszem.
A nagytól meg még sosem kaptam puszit, mert autista.
Nem vagyunk tökéletesek, de örömmel olvasom, hogy van , ahol minden flottul megy, és tündérke a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!