Tej vagy tápszer? 10 és fél hónapos baba
Sziasztok! Kb. fél éves koráig tudtam szoptatni a kislányomat, aztán végleg át kellett térni a tápszerre, amit én már az elejétől utáltam! Büdös és rossz íze van... (szerintem) Milumil Pepti2
Ráadásul éhes marad tőle, éjszaka felébred, mert éhes.
Ma este ivott kb. 80ml tejet (mizo 2,8%)
Gondoltam, fokozatosan bevezetem neki, és leállunk a tápszerről.
Vélemény??? Inkább vegyek neki másik tápszert?
Én a tejcsi híve vagyok, de az elsődleges szempont, hogy mi a legjobb a babának.
Azért, mert szoptattam és a gyerek arcán apró piros kiütések voltak... az orvos egyből ráfogta, hogy fehérje allergiás és ne szoptassam.... én hülye hallgattam rá, és elkezdett apadni a tejem..
Aztán jött az anyai ösztön. És szoptattam tovább! A kiütések elmúltak. Mint később megtudtam más babáknál is van ilyen, mert ugyanúgy az anyatejre is át kell hogy álljon születés után. Nah mindegy... a dokinő ragaszkodott a hülyeségéhez és maradt ez a tápszer. Mellette szoptattam, amíg tudtam.
Imádja a krémtúrót, joghurtot, pudingot (mindegyik babáknak való) Kapott már tejbegrízt is, amit vízzel és picike tejjel készítettem.
Tejpépet imádja!
mondjuk ha már elkezdted bevezetni, nem értem mi értelme a kérdésnek, de ha már feltetted, leírom, hogy nem tartom helyesnek. azért ajánlják 1 éves korig a tápszert mert abban a tejfehérját szétbontják, hogy könnyebben emészthető legyen (ettől büdös és kesernyés), mivel az ekkora gyerekek pocakja még nem bírja megemészteni a tejfehérjét és később allergia alakulhat ki.
szerintem nem éri meg kockáztatni a baba egészségét, de persze ezt minden anyának magának kell eldöntenie.
a másik meg, hogy egy ekkora gyereknek nem is a tejtől/tápszertől kell, hogy jól lakjon, a napi 5 étkezés mellé kell a tápszer/tejtehát ha éjjel éhes, az attól van, hogy nem elegendő táplálékot eszik. persze a rossz evő gyerekeknél ez sokáig gond marad, tök mindegy, hogy mit eszik.
a másik ami a tápszer mellett szól, hogy hozzáadott vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz ami a tejben nincs meg
15 hónapos múlt a lányom és még mindig tápszert kap. vagyis 1 éves koráig kapott tápszert, azóta junior tejitalt kap.
magasabb a vitamin tartalma, mint a tejnek és könnyebben fel tudja dolgozni a szervezete is.
7 hónapos kora óta kap tejtermékeket, kapott már tejet is egy-egy kis pohárral, de a reggeli és az esti itala még inkább a bekevert tápszer.
Egyszerűen rossz tápszert adsz neki, annál vannak sokkal jobbak is.
Egyébként a tej bevezetése fele víz, fele 1,5%-os tejjel kezdődik az okos könyvek szerint. A 2,8-as tej elég zsíros, megterheli a pici pocakját.
5-ös vagyok.
Én folyton váltogatom neki, mindegyiket szereti.
1 éves koráig csak Nestle BebaPro tápszereket kapott 1-2-3, aztán a Milupa és a Milumilt felváltva.
Rossmannban pl most akciós a Milumil, és azt nagyon szereti a lányom.
Ne haragudj, de az orvosotok egy debil, én már cseréltem volna, ha a miénk ilyen lenne, bár tudom erre nem mindenkinek van lehetősége.
Merre felé laktok? A mi dokinénik egy tünemény és nagyon jó orvos is!
Támogatja a homeopátiát és két lábbal a földön jár, nincs elszállva, laza, de nagyon érti a dolgát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!