Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kb mennyi pelenkát használ...

Kb mennyi pelenkát használ naponta egy újszülött?

Figyelt kérdés
Még csak várom a babám érkezését de vettem már egy csomag Libero pelenkát (86 db-os). Kb mennyi ideig lesz elég egy csomag pelus? Előre is köszönöm:)
2012. júl. 1. 15:06
1 2
 1/14 gabszem ***** válasza:
egy újszülöttnél elfogy 7-8 pelenka is egy nap, van hogy több is. Nálunk 5 hónapos a baba és kb. 5-6 pelust haszálunk egy nap.
2012. júl. 1. 15:09
 2/14 anonim ***** válasza:
57%
Nálunk több mint 10 pellus ment el egy nap. Mikor még ujszülött sokkal többet kakil. És nemszerettem volna ha ki pirosodik neki a popsija. Az én babám mondjuk sokat is pisilt.
2012. júl. 1. 15:11
 3/14 anonim ***** válasza:

Hát ez engem is érdekel. Mondjuk mi még nem vettünk -még kicsik vagyunk-, de eljön majd annak is az ideje...

Boldog babavárást a kérdezőnek és babázást a válaszolóknak!

2012. júl. 1. 15:19
 4/14 anonim ***** válasza:
Hát nekünk 6-8 minimum, de volt hogy több mint 10 elfogyott az első hónapban. Most 7hónapos, és kb 5 db fogy naponta.
2012. júl. 1. 15:37
 5/14 anonim ***** válasza:

3 gyerkőcöm van, első időben minden szopi után pelenkacsere volt vagyis 7-8 egy nap minimum, és akkor a baleseteket bele se számolom, hogy akkor pisil amikor épp pelenkáztam stb:)

később egyre kevesebb kell, most 8 hónapos a legkisebbem, 5 pelus kell, nagyobbamról most vettem le (már szobatiszta 2 éves múlt) neki már csak 4 kellett egy nap.

2012. júl. 1. 15:40
 6/14 anonim ***** válasza:

Szia, ami biztos, hogy szinte mindig fog kakálni miközben eszik, vagy utána...azaz ha csak 3 óránkénti kajálást számolok, akkor 6-9-12-15-18-21 ez 6 etetés, 6 pelus. Plussz lehet pisis, vagy többet kakil, vagy kevesebbet...de én 6-ot számolnék átlagban.

Amit még tanácsolnék, bár már bevásároltál, az az lenne, hogy ne vegyél előre sok sok pelenkát. Én így jártam, anyósom bevásárolt egy raklapnyi pelenkát, és nem is volt jó csak rövid ideig. Vegyél előre jó pár darabot természetesen, de inkább majd ha megérkezik a baba, és kitapasztalod a dolgokat.

2012. júl. 1. 15:43
 7/14 Kerria ***** válasza:

6-8 db fogyott eleinte, aztán tápszeres lett sajnos, akkor már kevesebbet kakilt, de a pisi miatt is cseréltem, így 5-tel számoltam, számolok a mai napig is (most 7 hónaposan)

Boldog babavárást, kitartást ebben a kánikulában!

2012. júl. 1. 15:49
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) egy csomaggal vettem idáig és abban 86 darab van és ahogy írtátok h mennyit használ akkor az kb 2 hétig sem lesz elég. Meg a 2es méretűt vettem ami 3-6 kg is jó. mert én az egyest kicsinek találom. Vagy jó lenne abból is pár darab?
2012. júl. 1. 15:52
 9/14 anonim ***** válasza:
Szerintem vegyél egy csomag 1-est. A Liberóban 72db van. Mi kb 3hét alatt kinőttük, úgyhogy nem érdemes sokat venni belőle.
2012. júl. 1. 16:02
 10/14 Kiki01 ***** válasza:
Az én babám 4 hónapos és még mindig nem fogy kevesebb napi 8 pelusnál. Mondjuk én akkor is kicserélem ha csak pisis. Szerintem vegyél több fajta pelust kisebb csomagolásokban és majd kitapasztalod hogy melyik illeszkedik legjobban a kicsire. Nekem pl. a Libero egyáltalán nem jött be, mert túl kemény. A Pampers jó puha, de nem feltétlen kell márkásakat venni, most pl. az Aldi-s MyLove pelus a sláger.
2012. júl. 1. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!