Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos a babám, kevésnek...

10 hónapos a babám, kevésnek érzem a tejem. Sokmindent megeszik már, de kéne a tej. Mit adjak?

Figyelt kérdés
Védőnőt,dokit is fogok kérdezni mielött valaki nekem rontana(tudom,hogy itt néhányan érzékenyek).
2009. júl. 8. 17:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Én lányom is 10 hónapos, ő már csak reggel meg este szopizik, nem tudom ti hogy csináljátok. Így megvan a tej mennyiség is. Miből gondolod, hogy kevés? Hányszor szopik?
2009. júl. 8. 17:37
 2/9 A kérdező kommentje:
4x kb.Van tej,de azt kevésnek találom.Nem kell pótlás ha ennyiszer szopizik?
2009. júl. 8. 17:40
 3/9 A kérdező kommentje:
Igazából akkor szopizik amikor kéri.Ez viszont változó.
2009. júl. 8. 17:41
 4/9 anonim ***** válasza:
ha már mindenfélét eszik, esetleg megpróbálhatod azt is, hogy csak reggel este kapjon cicit. vagy esetleg lefejed neki és odaadod neki este üvegből, pohárból, amiből iszik. napközben meg ehet gyümit, főzeléket, kenyeret, amiket szoktatok már. ugyan az én fiam tápszeres, de én így csinálom. csak este kap tápszert, a többi étkezése már rendes kaja. ő is 10 hós. Reggelire tejpépet eszik gyümivel, tízórait kihagyja, ebédre főzeléket, uzsonnára változó, függően attól mennyi ebédet evett. ha kevesebbet, akkor uzsira is főzeléket kap, ha többet, akkor valamilyen babajoghurtot gyümölccsel, vagy túrót gyümivel. este pedig tápszert. néha még felkel éjszaka enni, ilyenkor tápit kap.
2009. júl. 8. 17:50
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi!Megpróbálom igy.Csak egy szépséghibája van,hogy cicin alszik el....de megoldjuk
2009. júl. 8. 17:55
 6/9 anonim ***** válasza:

háát, ezt neked kell látni. ha nem akarod még leszoktatni róla, akkor próbáld úgy fejni esetleg napközben, hogy esti elalváshoz legyen tejcid mindenképpen. Ha meg amúgy sem bánnád annyira, ha lassan leszokna a cicinalvásról, akkor próbáld meg, hogy napközben hozzászoktatod az üveghez, este még cici. ha nappal nincsen gond, akkor lassan megpróbálhatod az estit is felváltani. lehet, hogy neked is nyugodtabbak lesznek a napok, esték, éjszakák.

viszont ebbe tényleg nem tudok igazán tanácsot adni, mert én nem tudtam szoptatni, így az elejétől fejtem és üvegből adtam neki a tejet, tehát nálam nem volt ilyen cicifüggőség.

2009. júl. 8. 18:01
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi.Valahol nem bánnám,ha nem cicin aludna el......de ez mindkettőnknek kényelmes.jövő7en megyünk nyaralni,addig már nem akarom piszkálni,de utána megpróbáljuk.

Köszi még egyszer!!!!!

2009. júl. 8. 18:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem is ennyi idős a babám és én is éreztem mostanában, hogy kevés a tej. Szopni akart és nem tudta kivárni, hogy a tejcsi rendesen meginduljon, mert ahhoz kellett kb. egy fél perc. Ilyenkor elkezdett sírni és megfeszítette magát. Megijedtem, mert pont indultunk nyaralni és féltem, hogy mi lesz ha esetleg tápszer kell, ott nem lehet felíratni. A másik, hogy az amúgy is kevés tej nehogy kevesebb legyen majd a Balatonban való úszások után. Mielőtt elindultunk, vettem egy urtica urens 5 ch hom. bogyót és elkezdetem szedni. Már a 3. napon érezhetően több lett a tej és egy hét után, pedig ismét minden a régi. Még napközben is újra cicizik vagy háromszor. A hideg víz labdába sem rúghatott, pedig nagyon sokan azt jósolták, hogy a hideg víz teljesen el fogja apasztani. Próbáld meg esetleg te is ezt a hom. bogyót. Sok sikert!
2009. júl. 8. 19:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Mintha magamat hallanám pár hónappal ezelőtt. Csak anyatejes babám 10 hónaposan reggel este szopizott, cicin aludt el. Aztán már én is úgy éreztem vége. Nálunk a reggeli szopi lassan elmaradt, felkelés után minél előbb megkapta a reggelijét, ami tejpép tápszerrel elkészítve (dupla adag fehérje:))) így esténként még volt tej egy darabig, de elég kevés, úgyhogy bevezettük, hogy minél később vacsizzon egy főzeléket. Így tulajdonképp mindegy volt mennyi tejet kap, mindenesetre a "cici esti rituálé" megvolt. Néha bepróbálkoztam cumisüvegből táppal de élből kiköpte, eltolta. Aztán véglelg elfogyott a tejci. Próbálta, de nem jött semmi, hamar lejött róla. Egy hete gondoltam, na most tényleg addig próbálom, amíg sikerül. kipróbálok több tápit, több cumit. Az első bevált. Úgy látszik rájött, hogy tényleg elfogyott... azóta már várja a cumit, és az esti rutin ugyanaz, csak az ölemben a cumin szopizza álomba magát, nem a cicimen. Ez valószínű nekem rosszabb mint neki. Sajnálom hogy elmúlt....
2009. júl. 8. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!