Javasolnátok olyan oldalt, ahol a mozgásfejlődés állomásai és a későbbi hatása nyomonkövethető?
Hááát... nem tudom hogy ezeket így megtalálod e!?
gyermekfejlődés.lap.hu és esetleg a kismamablog.hu oldalon néz körül.
Szia!
Én a www.babaszoba.hu oldalon szoktam nézni.
Ha regisztrálsz akkor havonta küld egy e-mail-t, hogy mit tudnak annyi idősen a kicsik.
hát, igazából ilyen oldalt én sem tudok, csak azt tudom mondani, amit a mi gyógytornászunk mondott erről a témáról: a mászás a legfontosabb, mert annál alakul ki az egyensúlyérzék. fontos, hogy mindkét oldalát használja folyamatosan, mert akkor mindkét agyfélteke dolgozik megfelelően. Ha a kúszás kimarad, nem gond, a mászás sokkal fontosabb. szóval földön kell tartani a lurkót ha lehet. a mászásnál nagyon fontos tényező, hogy a harántmozgás kialakuljon. Ha ezek megvannak, akkor azt jelzi, hogy megfelelően dolgozik az agy, tehát várhatóan komolyabb gondok nem lesznek.
Viszont minden babánál, akinél előfordul bármilyen oldali izomgyengeség, fennáll a lehetősége, hogy a későbbiekben kissé gyengébben fogja használni az egyik agyféltekét. erről inkább olyan oldalakon kellene tájékozódni talán, ahol kimondottan mozgáskoordinációs zavarral küzdő babákról van szó!
Remélem azért tudtam segíteni,ha esetleg érdekel bármi a mi esetünkkel kapcsolatban, írj privátot! vagy max meg tudom kérdezni a gyógytornászt,ha valami konkrétan érdekel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!