Létezik hogy a babámnak 10 naposan tejkiütése van?
Lehet tejkiütés. De azt semmilyen praktikával nem tudod elmulasztani. Ugyanis a tévhittel ellentétben a tejkiütés nem a tartalmas, vagy "erős" tejtől van, hanem attól, hogy a pocidban, amíg össze voltatok kötve, a Te hormonjaidat is ugyanúgy kapta a baba, mint a táplálékot. Ezek a hormonok ürülnek ki, ettől van a kiütés. Ráadásul az anyatejjel még most is kap a hormonjaidból, ezért lassan ürül ki a szervezetéből. Aztán ha már csak a tejből kapja, de a szervezetében lévő -még a pocidból származó- kiürült, akkor szép lassan elmúlnak a pöttyök.
Nem tudsz tenni ellene, és nincs is ezzel semmi baj, teljesen természetes jelenség. (Biztosan mondják majd az "öregek", hogy erős a tejed, de én ilyenkor csak mosolyogtam és másról kezdtem beszélni, így vitatkozni sem kellett senkivel és elkerültem a jobbnál jobb tanácsokat is.)
Előző válaszoló vagyok. Véletlenül elküldtem az előzőt, mielőtt befejeztem volna.
Szóval a tejkiütés neve a régi "erős tej" hiedelemből ered, de nincs köze hozzá, illetve maximum a hormontartalmához.
Én addig ébreszteném, amíg a sárgaság el nem múlik teljesen, ezután már csak akkor adnék neki cicit, amikor kér. Ha sokszor kéri, akkor gyakrabban, ha kevesebbszer, akkor ritkábban. Rábíznám, mikor éhes.
Boldog babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!