Hogyan lehet elkerülni a lány babáknál a hüvely összenövést? Esetleg valami praktikát tudnátok ajánlani?
Figyelt kérdés
4 hónapos a lánykám. Azt hallottam, hogy a hámosító krémek, popsitörlő mind-mind elősegítik az összenövést. Ha ez így van, akkor hogy lehetne elkerülni?2012. jún. 26. 13:43
1/10 anonim válasza:
A krémet tilos a punciba kenni. A popsitörlő nem tudom, miért lenne gond, de ha nem akarod, ne használd.
2/10 A kérdező kommentje:
Nem kenem a punciba, de ahogy izeg-mozog a pelusban, bele kenődik néha.
2012. jún. 26. 13:54
3/10 anonim válasza:
Én azt olvastam, hogy amikor megtörlöd, kicsit szét kell nyitni. Amúgy ha rendesen tisztítod, kevesebb az esélye.
4/10 anonim válasza:
Én csak kaki után kentem, akkor is csak ha piros volt. Amúgy sosem. Érzékeny bőrű a lányom de nem volt gond. Felesleges minden alkalommal krémezni, mert az elősegíti. Fürdésnél, törlésnél meg mindig széthúztam és megnéztem nincs-e gond.
5/10 anonim válasza:
Kislányom 21hónapoos. Ostromoltam/ostromolom is magam, de 19hós volt amikor kiderült, hogy Neki is össze van nőve részlegesen a hüvelye. Így született. Nőgyógyász azóta megoldotta a problémát és hámosító hatás ide vagy oda annyi volt utána az itthoni "kezelés" hogy neogranormont kellett minden pisi/pelenkázás utána a hüvelybemenethez kenni. Kb. körömnyi mennyiséget. (nem a kisujj)A lényeg pont az volt, hogy a krém miatt csúszkálnak a hüvely szélei és nem tud összetapadni. Ezt 10napig kellett. Azóta arra kell figyelni és kell mindig, Neked is, hogy húzd picit szét amikor tisztába teszed, hogy ne legyen ideje összetapadni. Az elejét csak azért írtam le, hogy nekem ilyen tapasztalatom van. Ha esetleg baj lenne bármikor, arra figyeljetek, hogy olyan nőgyógyászt válasszatok, aki gyermek-nőgyógyászati szakvizsgát is tett. Sok kórházban a gyermeknőgyógyászaton az ambuláns vizsgálatokat/beavatkozásokat olyanok is elvégzik, akik "csak" felnőttből szakvizsgáztak, gyereket így ritkán vizsgálnak.
6/10 anonim válasza:
Bocsi, nekem is kislányom van, és honnan tudhatom hogy összenőtt, mert én még nem láttam olyat?!
Az enyém 26 hónapos szoktam nézegetni a nuniját, de nem is tudom pontosan mire ügyeljek?
7/10 anonim válasza:
Na, kipróbáltam én is, hogy nem kentem csak kaki után a popsiját. Olyan kiütése lett, hogy a húsáig marta a kaka. Pedig sűrűn cseréltem pelenkát. Úgyhogy kössz, inkább kenem minden alkalommal. Bocs, a kérdésre nem tudom a választ.
8/10 anonim válasza:
5. vagyok. Nem tudom tőlem kérdezte-e a 6. hogy honnan tudom, de leírom. Megpróbálom legalábbis. Ha teljesen összetapad, akkor pisi sem jön ki. Ha széthúzod akkor kb. 1cm hosszúnak kell lennie a hüvelynek. Ha hátulról indulunk, akkor a végbélnyílás ugye megvan. Utána jön a gát, ami a kislányomnál (utólag nézve) túl hosszú volt. Ha túl hosszú, az nem jó. Utána jön a hüvelynyílás, ami rossz esetben olyan mintha egy hártya lenne. Kicsit halványabb, nem olyan "bőrszínű", középen látszik egy vonal is. Mutatva, hogy ott nyílásnak kellene lennie. Remélem érthető. Tudom, hogy szájbarágós lett, de máshogy nem tudtam leírni. Egyébként a mi gyerekorvosunkról annyit, hogy 1-2percig nézegette a nunusát, hogy gond van-e de akkor sem volt benne biztos. Pedig miután kész lett, hatalmas volt a különbség. Szomorú, hogy ezt nem ellenőrzik annyira a kislányoknál, mint a fitymaszűkületet a fiúknál! Sem a doki, sem a védőnő. Ezzel az állításommal a nőgyógyász is egyetértett. Sajnos :(
9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Akkor magyarul nem nagyon lehet megelőzni a dolgot, csak reménykedni, hogy nem fog megtörténni.
2012. jún. 26. 22:16
10/10 anonim válasza:
8-as köszönöm érthető volt,akkor megnyugodtam mert az enyémnek nagyon "gyönyörű" hüvelye van.
Most már mindig odafigyelek!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!