Hogy vegyem rá 6 hónapos babám, hogy az anyatejen kívül vizet vagy mást is igyon?
Semmit nem kell tenni.
Gyerekeim nem kértek vizet egészen addig, amíg már "szilárd szilárdat" ettek, tehát pl. kenyérbelet, vagy kölesgolyót, ilyesmit. Amíg pürés zöldséget-gyümölcsöt ettek (aminek igen magas a víztartalma), addig nem fogadták el. Minden etetéskor kínáltam, és amikor már kellett, elfogadták.
Az anyatej elég neki úgy tűnik.
Ja, és nálunk ez olyan 7-8 hónaposan következett be. (Egyik lányom 7,5 hónapos koráig az anyatejen kívül semmit nem fogadott el...)
ízesítsd meg a vizet pici valódi citromlével és fruktózzal
meglátod el se tudod venni tőle a cumisüveget
nem kell iszonyat mennyiségű cukorra gondolni
két decihez szoktam tenni fél kiskanállal és kb negyed citrom leve
nekünk bevált
a fruktózt rossmann, dm-ben 600 ftos félkilós áron vettem
Nem kenyerem a lepontozás, hat hónaposnak cukrot adni elég nagy butaság...
első
nem kenyerem a pontok figyelése
inkább azért ne legyen székrekedése
és ha úgyis eszik gyümölcsöt akkor meg a gyümölcscukor
nem sokat ront a helyzeten
ha egyáltalán ront
Nem írta a Kérdező, hogy eszik-e egyáltalán már valamit, mert nagyban függ ettől.
Hozzáadott cukorra gondoltam (akkor is, ha fruktóz, az ugyanolyan cukor, annyi a különbség, hogy lassabban szívódik fel, de ugyanannyi szénhidrát...)
sajnos ebben a mai világban nem találunk semmi olyan élelmiszert amiben nincs cukor
a felvágottól a szalonnáig mindenben van cukor:(
az a bébiital amire az van írva hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz az azért lehet mert aki megveszi a cukros szirupot ő nem tesz hozzá még külön cukrot ezért törvényesen ráírhatja
aztán meg pampog az állam hogy mennyibe kerülnek a cukrosok a társadalomnak
nyílt színi gyilkosság
bocsi kicsit elkalandoztam:(
Az én fiam dettó ugyanez: ennyi idős korában szinte egyáltalán nem ivott vizet, pedig gyakran kínálgattam.
Én nem erőltettem, és nem halt szomjan.
Most 16 hónapos, és látnod kéne, hogy "vedeli" a vizet a poharából:DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!