Görögdinnye 6 hónaposnak mehet már?
...
Kedves Kérdező!
Én is úgy tudom, hogy 1 éves kor alatt nem adható a dinnye!
A kérdés szempontjából teljesen mindegy hogy a dinnye zöldség vagy gyümölcs (kertészeti egyetemre járok de a besorolása most nem fontos).... Az én hozzátáplálási táblázatom alapján 8 hónapos kortól adható, DE én lehet hogy már előbb is fogok adni kislányomnak... persze először csak 1-2 falatot, nagyon óvatosan aztán meglátom hogy reagál rá...
A hozzátáplálás ajánlásai időről időre változnak, sőt sokszor 1 év eltelte után homlokegyenest mást ajánlanak mint korábban, sőt ha csak a szomszédos országokba látogatunk el ott is egész mások a javaslatok... Tehát szerintem leginkább a babádhoz igazítsd, hogy mit adsz neki ne az éppen aktuális ajánlásokhoz (persze ez nem azt jelenti hogy semmit sem érdemes betartani, van 1-2 aranyszabály legalábbis szerintem). Ha nem érzékeny semmire és már 4 hónaposan elkezdted a hozzátáplálást, viszonylag sokmindent esztek már, akkor szerintem nyugodtan megpróbálhatod... Persze ha kicsapja a pici bőrét akkor ne add neki még egy jódarabig (én a görögdinnyét nem sorolnám a nagyon allergénekkel pl. eperrel, málnával egy csoportba, a legnagyobb része víz és nem is apró magvas... messze nem annyira allergén, és minden gyümölcs allergizálhat ez baba szervezet függő, pl. a banánt már elég korán szokták javasolni és az én keresztfiam mégis pont erre allergiás...).
7 hónapos kislány anyukája
Utolso, vegre egy ertelmes valsz, koszonom. :)
6 honaposan, 2 hete kezdtuk a ht-t es eddig csak ket fele gyumolcsot eszik, almat es barackot. van egy 2 eves tesoja, aki imadja a dinnyet es odanyomta a pici szajahoz, aki kicsit szopizott belole. Nagyon bejott neki, ezert gondoltam, hogy a levebol adnek egy kicsit.
off,
Az, meg hogy magyar-e, nem igazan erdekel, mert sokszor a magyak 2x annyiba kerul, mint a kulfoldi (ld. eper, paradicsom...) es en nem fogom a ketszereset fizetni azert, mert epp magyar gazda permetezte.
"Örülök", hogy a válaszom nem volt értelmes számodra.
Mindegy, akkor csináld azt amit akarsz.
Bocsi, hogy felhúztam magam, de valószínű neked csak az az értelmes, amit hallani akarsz.
2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!