1 évesen mennyit kellene aludni napközben? 1x vagy 2x már az sok?
Igen, vannak babák, akik már 9-10 hónaposan is egyet alszanak.
Én fiam 15 hónapos, és nagy ritkán már kibírja délig (egyébként ugyanaz a napirendünk, mint nektek), de még mindig sokszor úgy alszik, ahogy a tiéd. Persze erre más anyukáknál előfordul, hogy irigyek. :)
(Én személy szerint jobb szeretném egy alvásosnak már, több helyre el tudnánk menni, hosszabb időre, de ha neki így jó még, akkor így jó.)
Szia,
mindenkeppen az a jo ami a babanak igénye.Lehet hogy a meleg miatt aluszekonyabb.Ne azzal torodj hogy masoknak mennyit mikor alszik a babaja.A lenyeg hogy a tied akkor tudjon aludni amikor igenye van ra:))
Minden babának más az alvás igénye.Unokaöcsém lassan 3 éves,még mindig napi 14 órákat alszik.
Kisfiam 20 hónapos, és már elég régóta beéri 12 óra alvással.Szóval ne aggódj e miatt, ha aludnia kell, látod rajta, akkor aludnia kell és kész.
Az meg egyáltalán nem baj, hogy 2x alszik.Fiam még 15 hónaposan is 2x aludt.Korán kelt, délelőtt kidőlt, aztán délután is.Teljesen normális,nincs ezzel semmi gond.
És igazad van abban, hogy egy 2 évesnek 11kor már nagyon aludnia kéne!
1 évesen bőven aludt kettőt. Nem is erőltettem, hogy egy legyen, mert neki még erre volt igénye. Aludt délelőtt 10-től 12-ig, és délután 15-től 16-ig. Este 8- fél 9 felé megint elaludt, bár ő fél hét felé kel.
15 hónapos már és ezen a héten állt át az egy alvásra, de mostanában fél 8 felé ébred. 11 felé így is álmos, úgyhogy fél órán belül ebédel és megy is aludni, sokszor felmászik a kanapéra, ledől egy párnára és már szunyál is. Ilyenkor bőven megalussza a 3 órát.
Nem verseny, se előírás, hogy mikor kell átállnia két alvásról egyre. Ha a te babádnak még így a jó, akkor folytassátok így. Eljön majd nálatok is az egy alvásos időszak. :)
Ó, nálunk is volt, hogy próbálkoztam az egy alvással. Majdnem elaludt ülve a szőnyegen. Vagy bealudt az etetőszékben, akkor meg ugye nem evett eleget. Akkor meg azért ébredt fel fél órán belül, mert éhes maradt. Viszont akkor már pihent annyit, hogy ne lehessen letenni. Akkor késő délután fáradt el, hogy megint kidőlt, vagy nyúztuk, hogy maradjon fenn fürdésig, de az kínszenvedés volt csak, borult minden.
Akkor megfogadtam, nem fogom kínozni, mert a védőnő szerint csak egyet kell már aludnia. És lám, magától átállt a kettőről egyre, mindenféle erőltetés, sürgetés nélkül. Úgyhogy nyugi, jól csinálod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!