Mindenkinek nehéz 2 gyermekkel (2 éves + 1 hónapos)?
2 éves a lányunk, örökmozgó, eleven, semmi veszélyérzete, rohangál egész nap. A kisöccse 1 hónapos, légzési gondokkal született, 3 hetet volt kórházban, sajnos tápszeres is, de teljesen egészségesen hoztuk haza. Az éjszakákkal nincs gondom, a lányka alszik végig, a kisfiú is csak 1x ébred enni. De a nappalok...nehezen bírom. Próbálok a kislányommal többet foglalkozni hogy ne legyen féltékenység, eddig sikerült is, de nem tudok ketté szakadni :( Anyósom vidéken, anyu segít de csak a főzésben tud (ez is nagy dolog!) mert a naggyal nem bír, a kicsit pedig nem meri megfogni sem. A kislányunk szereti az öccsét de véletlenül fejbe rúgta a lábával. vagy pl kiveszi a cumit az öccse szájából vagy ha mondom hogy öcsinek fáj a hasa (hasfájós), akkor szeretetből megsimogatná de túl erősen teszi. Próbálok türelmes lenni és bevonni a kislányt hogy segítsen, meg is teszi, hozza a pelenkát, vagy segít fürdésnél. A Párom 3 műszakban dolgozik, besegít amikor itthon van, de ez elég ritka.
Nektek hogy megy az első pár hónap 2 gyermekkel? Tudtok valami tanácsot adni, vagy tippet hogy könnyebb legyen?
Az már csak hab a tortán hogy a császáros sebem is szétnyílt, 1 hónapja van nyílt sebem, de már kezd összeforrni. Pihenni kellene vele de nem tudok.
Imádom mindkét gyermeket és próbálok átlendülni ezen a nehéz időszakon.
Köszönök előre is minden segítő szándékú hozzászólást.
szia!
Más jótanácsot nem tudok írni: altasd el legalább napi 1x a kisbabát, míg anyud ott van, és addig foglalkozzon ő a nagyobbal, Te meg pihenj, aludj!! Hogyhogy nem bír vele??:) Édesanyám lábfájós, beteges, de simán építőkockáznak vagy gurigtják a labdát. /3 éves a fiam/. Ilyen kisgyerekekhez csak egy út vezet: játszani kell vele, lekötni a figyelmét.
Nekem csak ez segített, h más foglalkozott a nagyobbal, míg én pihengettem a kicsivel. /Na nem hónapokig, csak pár hétig volt ez így..../
Hát,igen ez a legnehezebb időszak.Vígasztaljon később könnyebb lesz.Most még össze kell "szokni"a csapatnak,nem könnyű feledat ez senkinek.
4 gyerekes
Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam, hogy nem én vagyok a teljesen "béna", másnak sem könnyű az elején. Hm, majd összeszokunk.
A nagylány mellett folyton kell valakinek lennie, mert tényleg semmi veszélyérzete (de gondolom ez ebben a korban minden gyermeknél így van), mindenhova felmászik, rohan, esik... Anyum nekem is beteges, azt hogy nem bír a nagylánnyal, úgy értettem, hogy nem tudja levinni a játszótérre (nem tud utána szaladni), nem tudja elvinni sétálni (babakocsiban már nem marad meg), de a lakásban elvan vele 1-2 órát ha csak a lányka van itthon. A kettővel együtt nem bír.
Próbálom a nagy napirendjéhez igazítani a kicsiét, nehézkes, mert a kicsi össze-vissza alszik. Most éjjel pl hajnal 2-ig sírt, pedig eddig jól aludt. Hasfájásra próbáljuk az Infacolt és a Bio Gaia cseppet, remélem beválik valamelyik.
Köszönöm a válaszokat Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!