UHT tejet ugye nem kell forralni egy évesnek, vagy rosszul tudom?
Baja nem lesz ha forralod,főleg,hogy még nincs 1 éves!
Én 2 éves koráig biztos forralni fogom az uht tejet is!
Mi a Milupa banánosat ittuk eddig. Humana banánosat korábban ittunk, de nem igazán jött be neki.(Volt már egy olyan időszak, hogy nem akarta inni, akkor sokat kipróbáltunk, míg végül a Milupa banánost megitta) De talán jó ötlet lenne újra kipróbálni a Humanat, hiszen azóta már jópár hónap eltelt.
Veszek egy dobozzal, még recept nélkül se vészes az ára. Egy próbát végülis megér.
Amúgy próbáltam már kakaóval, kávéval, mindenhogy....meglátja és elfordul. Próbáltam pohárban, nem átlátszó üvegben, akkor beleiszik, de öklendezni kezd. :(
Az ultramagas hőmérsékleten való kezelés NEM forralást jelent!
Kedves Kérdező! Én forralnám, nyugodtabb lennék.
De: Ha rossz étvágyú és nem is duci a babád, valóban a tápszert kéne inkább forszíroznod, mint az UHT löttyöt. 1 éves babának mindenképpen jobb lenne! A tápszer legalább tele van vitaminnal, az összetétele, emészthetősége, ásványianyag-tartalma pedig kifejezetten a csecsemők és kisgyermekek igényeinek megfelelően van kifejlesztve.
Próbáld meg ... Persze, ha jobban issza a tejet, akkor adj azt neki, bár nehezen tudom elképzelni.
De a kérdésdre visszatérve, én forralnám. 1 évesnek mindenképpen!
Az UHT az Ultra High Temperature rövidítése, ami ultra-pasztőrözést jelent. Ez abból áll, hogy a terméket nagyon magas hőmérsékleten kezelik, nagyon rövid időre (135 °C-on, 2-4 másodpercet), ami után szobahőmérsékletre hozzák.
Ez a kezelés elpusztítja a mikroorganizmusokat a termékből, de a tej megtartja tápláló értékét, az ásványokat és a vitaminokat. Ezért az UHT tej természetes, nincs benne tartósítószer, a legjobb minőségű, megtartja frissességét hosszú időre, annélkül, hogy le kellene hűteni felbontás előtt vagy után.
Az UHT tej előnyei:
- Higiénikus élelmezési szempontból
- Megvan benne minden tápláló anyag ami a tejre jellemző
- Nem tartalmaz tartósítószereket
- Megvehetsz nagyobb mennyiséget egyszerre
- Nem kell gyakran vásárolni menni
- Tárolására nem kell hideg hely (több hely marad a hűtőben)
- Mindig van otthon tej, arra az esetre ha szükséged van rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!