Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » UHT tejet ugye nem kell...

UHT tejet ugye nem kell forralni egy évesnek, vagy rosszul tudom?

Figyelt kérdés
2012. jún. 21. 21:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Baja nem lesz ha forralod,főleg,hogy még nincs 1 éves!

Én 2 éves koráig biztos forralni fogom az uht tejet is!

2012. jún. 22. 13:55
 12/19 A kérdező kommentje:
Vegulis igazad van...
2012. jún. 22. 14:30
 13/19 anonim ***** válasza:
Hm én vagyok az offos anyuka! Lányomnak nagyon kevés kaja ízlik így a súlya is baromira kicsi, dokink szerint ebből legalább jut vitamin a szervezetébe míg válogatós! Örüljetek hogy ti babáitok baromi jó étvágyú nagy súlyú baba! Én örülök ha 2 éves korára nem lesz ilyen válogatós és jöhet a tej... Amúgy a dokim nem be hülyitős már bocsi (rokonunk egyébként) De ti tudjátok!
2012. jún. 22. 16:26
 14/19 A kérdező kommentje:
Kedves off anyuka! Sajnos az én babám sem jó étvágyú, sőőőt. És nem is nagy súlyú. Mit nem adnék, ha inna tápszert. De nem. Mindennap próbálom, de már ott tartunk, hogy öklendezik. A tejpépet sem eszi meg, most sinlacot készítettem neki vacsira, 120ml víz+ kb.40 g por, hát a fele megmaradt. Napi négyszer eszik már csak, mióta nem issza meg a tápszert. azok is mini adagok sajnos. Szóval én azért akarom kipróbálni, hátha ezt meginná , de még nem mertem, mert nem tudtam hogyan álljak neki, mert folyton a tejen megy a vita mindenhol. :( Elhiheted, totál kivagyok már.... :(
2012. jún. 22. 21:36
 15/19 anonim ***** válasza:
Igen kérdező ebben az esetben nincs min gondolkodni! Valszeg én is így járnék el ha nem inná a tápszert! viszont lehet segítek nemrudom, de mi a Humana baby fitt tápszert adjuk neki....! Képzeld 5 hónaposan volt egy illetve akartam tápszert váltani mert bukós volt! Kipróbáltunk vagy 4 fajtát mire rátaláltunk erre a banánosra (megkóstoltam és tényleg jó íze van) Sok tápszer rettentő vas ízű, utó ízű! Sőt így hogy nagy meleg van ehhez elég a vizet épp hogy meg langyosítani és mégis szét olvad benne csomó mentesen a por! Receptre írva nincs 500.- egy dobozzal! Én inkább a többi anyukát nem értem (tápszereseket) hogy miért cserélik le tejre! A cicis babák másak mert 1 évesen már más kérdésre tartozik a szoptatás....... Nos én a válaszommal nem téged akartalak megkérdőjelezni :) Jó babázást és írj majd hogy fogadta a tejcsit :)
2012. jún. 23. 09:14
 16/19 A kérdező kommentje:

Mi a Milupa banánosat ittuk eddig. Humana banánosat korábban ittunk, de nem igazán jött be neki.(Volt már egy olyan időszak, hogy nem akarta inni, akkor sokat kipróbáltunk, míg végül a Milupa banánost megitta) De talán jó ötlet lenne újra kipróbálni a Humanat, hiszen azóta már jópár hónap eltelt.

Veszek egy dobozzal, még recept nélkül se vészes az ára. Egy próbát végülis megér.

Amúgy próbáltam már kakaóval, kávéval, mindenhogy....meglátja és elfordul. Próbáltam pohárban, nem átlátszó üvegben, akkor beleiszik, de öklendezni kezd. :(

2012. jún. 23. 10:10
 17/19 anonim ***** válasza:
77%
NEM KELL FORALNI! Járjatok már utánna! Az UHT azt jelenti, hogy ultra magas hőmérsékleten tartósítják, azaz hőkezelik, felforralják hívhatjuk akárhogy. A lényeg, hogy tulajdonképpen sterilizálják ezzel az eljárással! No baci! A bébiételeket is ugyanígy tartósítják, és gondolom senki nem gondolkozik a felforralásukon... Ezt tanultam, nem a levegőbe beszélek.
2012. jún. 23. 11:02
 18/19 anonim ***** válasza:
30%

Az ultramagas hőmérsékleten való kezelés NEM forralást jelent!

Kedves Kérdező! Én forralnám, nyugodtabb lennék.

De: Ha rossz étvágyú és nem is duci a babád, valóban a tápszert kéne inkább forszíroznod, mint az UHT löttyöt. 1 éves babának mindenképpen jobb lenne! A tápszer legalább tele van vitaminnal, az összetétele, emészthetősége, ásványianyag-tartalma pedig kifejezetten a csecsemők és kisgyermekek igényeinek megfelelően van kifejlesztve.

Próbáld meg ... Persze, ha jobban issza a tejet, akkor adj azt neki, bár nehezen tudom elképzelni.

De a kérdésdre visszatérve, én forralnám. 1 évesnek mindenképpen!

2012. jún. 23. 13:29
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Az UHT az Ultra High Temperature rövidítése, ami ultra-pasztőrözést jelent. Ez abból áll, hogy a terméket nagyon magas hőmérsékleten kezelik, nagyon rövid időre (135 °C-on, 2-4 másodpercet), ami után szobahőmérsékletre hozzák.

Ez a kezelés elpusztítja a mikroorganizmusokat a termékből, de a tej megtartja tápláló értékét, az ásványokat és a vitaminokat. Ezért az UHT tej természetes, nincs benne tartósítószer, a legjobb minőségű, megtartja frissességét hosszú időre, annélkül, hogy le kellene hűteni felbontás előtt vagy után.

Az UHT tej előnyei:

- Higiénikus élelmezési szempontból

- Megvan benne minden tápláló anyag ami a tejre jellemző

- Nem tartalmaz tartósítószereket

- Megvehetsz nagyobb mennyiséget egyszerre

- Nem kell gyakran vásárolni menni

- Tárolására nem kell hideg hely (több hely marad a hűtőben)

- Mindig van otthon tej, arra az esetre ha szükséged van rá

2012. jún. 23. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!