UHT tejet ugye nem kell forralni egy évesnek, vagy rosszul tudom?
Figyelt kérdés
2012. jún. 21. 21:36
1/19 anonim válasza:
Nekem azt mondta a védőnő,hogy forraljam,így forralom,bár nem tudom miért kell!
2/19 anonim válasza:
Nekem azt mondta a védőnő és a gyerekorvos,hogy azt is 6 éves korig forraljam!
2 éves koráig fogom forralni!
3/19 anonim válasza:
6 éves korig????Az hatalmas túlzás!!!
(első voltam)
4/19 anonim válasza:
Bolti tejet nem kell forralni, az már pasztőrözött.
5/19 anonim válasza:
UHT tejet sem adnék forralás nélkül 1 évesnek!
A forralás csíramentesít és az emészthetőséget is megkönnyíti! (A pasztörizálás nem egyenlő a forralással, az csak BIZONYOS kórokozókat pusztít el.)
6/19 anonim válasza:
Na akkor itt egy hatalmas off.....! Miért adtok nekik tejet ilyen korán???? Nekünk dokink max két éves korig javasolja a tápszert mert ugye az nagyobb vitamin forrás mint egy UHT tej (ami tehénnel sajna nem találkozott valljuk be ) Régen én is azt gondoltam adni fogom neki, de ma már látom a hátrányait... :( Ez nem jeleni azt hogy nem kap tejterméket (tejföl, sajt, joghurt)
7/19 anonim válasza:
Azért mert egy 1 éves gyereknek már nem a tápszerből kell fedeznie a vitamint,hanem a változatos,étrendből.Te sem eszel tápszert de (remélem) egészséges vagy ettől függetlenül.Hatalmas biznisz ez,azért hülyítik be az anyákat,hogy a tej káros.Az én orvosom kifejezeetten ajánlja 1 éves kor után a bevezetést.Más: nézd meg a tápszer összetevőit,nézz utána mi micsoda.Én még 1 éves korig is csak azért adtam mert muszáj,de nem jó szívvel az biztos!De persze azt csinálsz amit akarsz,csak én nem hagynám becsapni magam!
8/19 anonim válasza:
Egyébként az UHT tej,az tej!Tejiparban dolgoztam,tehát tudom.Döbbenet,hogy még ezt is elhitetik az emberekkel,hogy sosem látott tehenet.Ha így lenne akkor nem kerülhetne forgalomba.Bizonyos hőkezelési eljárásokon esik át,mindössze ennyi!
9/19 A kérdező kommentje:
Az én babám meg nem issza meg a tápszert már pár hete, hamarosan egy éves és ki akarom próbálni helyette a tejet, hátha azt inná, viszont nem tudom biztosra, hogy forraljam-e vagy sem?
2012. jún. 22. 12:31
10/19 A kérdező kommentje:
Mert az tudom, hogy az UHT tej ugyanolyan tej, mint a többi, csak magas hőmérsékleten hőkezelik, szóval ezért kérdés számomra, hoyg akkor még kell-e forralni?
Mi csak UHT tejet iszunk, mert nálunk nagyon kevés fogy el egyszerre, inkább csak a főzéshez használom, meg a kávéba egy fél decit.
2012. jún. 22. 12:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!