Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan nevelitek, hogyan...

Hogyan nevelitek, hogyan viselkedtek a következő típusú gyermekkel? Normálisnak mondható a viselkedése?

Figyelt kérdés

A Kislányom 11 hónapos. Lényegében egész nap megy. Már másfél hónapja jár. Egész nap megy, pakol, szétpakol, elpakol, stb. Ha visszhangzik egy hely, akkor sikongat, alapjáraton hangos baba. Még nem simogat inkább üt, hajat húz. Egyelőre nem fogad szót, már csak azért is felmászik a kanapéra, stb. Imádom, hogy ilyen és úgy érzem, hogy mindent megteszek, hogy nem legyen belőle renitens ember.

De kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Előre köszönöm!! :)

2012. jún. 20. 21:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindent a józan ész határain belül kell. Nem jó, ha a gyerek tilalmak erdejében él, amennyire csak lehet, legyen a lakás gyerekbiztos, azt a pár dolgok viszont, amit nem szabad, azt nem szabad. Tény, hogy nem mindegyikük fogad szót azonnal, sokaknak hónapokba telik, mire megértik (sőt, nekem van egy olyan érzésem, hogy egy idő után inkább ráunnak a tiltott dologra), de próbálkozni kell.

Az ütés, hajhúzás ebben a korban természetes, de meg kell vele értetni, hogy nem szabad. Tehát szépen, türelemmel minden alkalommal emlékeztetni rá. Ez ilyenkor még nem nevelési hiba, de ha 3 éves korára így marad, az már sajnos az.

Vannak simulékonyabb és nehezebben kezelhető gyerekek, az egyikkel például 1-2 évesen simán el lehet menni étterembe, és szépen eljátszik az etetőszékben, a másiknak viszont állandóan a sarkában kell lenni, mert nem képes egy helyben megülni. Egyik sem baj. Azt viszont minden gyerekkel meg kell értetni, hogy az úttestre nem rohanunk ki, nem verekszünk stb. Ezek nem mindig egyszerűek.

Én nem vagyok biztos abban, hogy a sok tilalommal körbevett kisgyerekből lesz a törvénytisztelő felnőtt, sőt, szerintem csak annyit kell elvárni tőlük, amennyit az életkorukból adódóan fel tudnak fogni. Azt viszont muszáj.

Nem egyszerű ez a gyereknevelés, általában csak türelmes, kitartó munkával lehet eredményeket elérni, de érdemes. :)

Üdv: egy 2 éves, ma már szófogadó kisfiú anyukája. :)

2012. jún. 21. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!