Fogzáskor mennyire volt nyűgös babátok? Meddig tart míg kibújik az a fogacska?
Figyelt kérdés
Lányom pár napja 5-f6kor kel, de nem úgy mint eddig, jókedvűen, beszélgetve, hanem sírva. Nem tudom visszaaltatni és persze hulla fáradt, nyűgös. Egész nap sokkal kevesebbet alszik és játék közben is folyamatosan nyűglődik. Egyik pillanatról a másikra elkezd üvölteni, aztán ugyanilyen hirtelenséggel abbahagyja, majd kezdni előről. Hiába kenem a kis ínyét, nem segít.2009. júl. 6. 11:42
1/4 anonim válasza:
Nem írtad, mennyi idős a babád. A korán kelés és 'nyűglődés' nem feltétlenül a fogzástól van, ez a mostani időjárás az én 11 hónapos babámat is kikészíti (ugyanúgy, ahogy a tiédet). Ami a fogzást illeti, nálunk 2-4 napig tart egy fogacskával az étvágytalanság és nyűgösség, a fog kibújása pedig nagyon változó. Volt, hogy hetekig duzzadt volt a babám ínye és semmi, és volt, hogy pár nap alatt áttört a fogacska. Türelem, és ha ajánlhatom, próbáld meg a Chamomilla vulgaris 15 homeopátiás bogyókat, nekünk az segített valamit.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi. 6hós. Biztos, hogy a foga jön, mert már látszik a dudor az ínyén, ahogy feszíti. Az a furcsa (neki ezek lesznek az első fogacskái), hogy nem alul (ott is, de kevésbé), hanem felül, a két metsző van nagyon megduzzadva. Remélem, pár nap alatt kipattannak, hátha utána már könnyebb lesz.
2009. júl. 6. 12:56
3/4 anonim válasza:
Elvileg 3 nap előtte, 3 utána (íny áttörés után). Ez a papírforma, tehát kb. 1 hétig fáj. Dentinox-al kened? Mert én azzal kenem és olyankor semmi baja. 10-15 perc alatt hat és 3-4 órán át rendben van tőle.
4/4 anonim válasza:
Szia! Nekünk az alsó két fogacska jött ki szombatra. 1 hét alatt bújtak ki, amikortól már látszottak neki. Nekünk van borostyánkőláncunk és használtam a homeopátiás szereket is. Viburcol kúpot este adtam neki és mellette a chamomillat kapta még. Kicsit nyűgösebb volt, de simán átvészeltük ezt az időszakot. Kitartás és jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!