Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 17 hónapos lányomnál ez lehet...

17 hónapos lányomnál ez lehet a dackorszak?

Figyelt kérdés
Eddig adott puszit, ha kértem, vigasztalt, ölelt, megtette amiket kértem (pl dobd ki a pelust a kukába), de kb 2 hete nagyon akaratos lett csak azt teszi amihez épp kedve van, ha nincs, kijelenti hogy NEM, és nem is teszi meg. Nem tudom hogy kezeljem a helyzetet.
2009. júl. 5. 20:47
 1/3 anonim ***** válasza:
52%
Nem szabad ráhagyni,mert akkor mindig akaratos lesz.Én ilyenkor nagyon elszomorodtam,és ezt meg is mondtam neki,vagy mondtam,hogy ha te nem teszed meg amit kérek,akkor én sem teszem meg neked,amit te kérsz.És ezt be is tartottam.Arra azért vigyázni kell,hogy ne teljen el félóránál több idő az akaratossága meg a "büntetés " között,mert akkor a két dolgot már nem tudja összekapcsolni.Nálam bevált mindegyik gyereknél.
2009. júl. 5. 20:57
 2/3 anonim ***** válasza:

szia

a dackorszak a 2.-3.évre jellemző.amit te irtál,az inkább a fejlődő akaratára jellemző.nagyon is okosak ebben a korban-és szeretik eldönteni mit akarnak-és mit nem.az én fiam is ügyesen rázza a fejét,h nem...

szerintem ne eröltess sok mindent.adj neki választási lehetőséget,bizonyos kereteken belül.persze,ha koszos a pelus,ki kell cserélni,de pl hadd válasszon,h a békás,vagy a kacsás legyen..ez most az én akarom-én tudom korszaka.túl lesz ezen is.dicsérd sokat,ha első szóra megcsinálja-és az jó módszer,h pl,ha kidobtad a pelust,utána kockázom veled..hamar rájött az én manóm is,h jobban jár,ha megcsinálja,akkor én is bármire kapható vagyok

2009. júl. 19. 11:42
 3/3 anonim ***** válasza:
A dackorszak a szakirodalom szerint 2 és 6 éves kor között tart. De mint tudjuk, ez nem Szentírás, így a Te kb. másfél éves kislányodnál lehet, hogy most kezdődik. :) Örülj neki, ebben a korban még kezelhetőbbek mint mondjuk 3 évesen! :)
2009. júl. 19. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!