Költözött már valaki kicsi babával? Mire kell odafigyelni, hogy simán menjen?
9 hónapos
Tanácsot kérek, sosem költöztünk elképzelésem sincs hogy kezdjek bele, mit hová, hogyan csomagoljak, dobozoljak, még azt sem tudom dobozunk honnan lesz...
Meg, hogy a babóca se vegye nagyon észre, anya, apa ott lesz mindig remélem nem viseli meg szegényt
7 hónapos volt a fiam mikor költöztünk.
amit tudtam, hogy nem kell pár napig azt elpakoltam, én nagy szemeteszsákba és ruháskosárba pakoltam leginkább, szépen összehajtogatva, stócba, ahogy betettem úgy került a szekrénybe vissza.
na meg ami nagyon olyan volt, hogy csak porosodott azt előre átvittük.
és mikor minden megvolt akkor reggel teherautóba be, úgy ahogy volt, majd ki és mindent a helyére tettünk :)
mikor felpakoltunk még aludt, mikor az új helyen ismét kipakoltunk akkor meg már aludt babakocsiban, így jó volt, jól kijött.
délután meg mikor felébredt, már minden a megszokott helyen volt a szobájában, szerintem fel sem fogta, csak a fal színe volt más :D
aznap az ebéd volt macerás, mert a régi üres lakás parkettáján etettem a babakocsiban, nem volt már semmi ott, majd te is figyelj arra, hogy kaja legyen a babakocsi aljában ;)
ami még nagyon jó volt, hogy ami kellett estére ruha, meg alvós cuccok, fürdő kellékek, stb. azokat a kiságyba "csomagoltuk" be, így tuti megvoltak este :)
Szia.
Mi kétszer költöztünk picivel. Először a nagy volt 3 hónapos. Már napokkal előtte szinte minden be volt zacskózva, csak azok a dolgok nem, amikre még szükség volt a mindennapokban, kb mintha nyaralni mentünk volna a picivel. A költözés utolsó napján a Baba cuccai jöttek át először az utazóággyal, mert az kevesebb helyet foglalt. Mivel már addigra minden be volt csomagolva a többit a férjem, és a barátaink hozták át, én pedig folyamatosan tudtam pakolni, ahogy a cuccok érkeztek, a baba ellátásához pedig már minden itt volt. Most már két gyerekkel költöztünk, a nagy két éves, a pici 7 hónapos. A pakolás szintén pár nappal előbb kezdődött, de most mi maradtunk utoljára a gyerekekkel, így kevésbé borult a napirend. Most én pakoltam még a régi lakásban a nagy lányom segítségével, az újban pedig anyósom pakolt ki, persze nem mindent, csak a fontosabb konyhai cuccokat. Kora este mentünk át a gyerekekkel, a fürdésre az ő dolgaik már készen álltak. Mindent értelemszerűen pakoltam, a napi használati dolgokat külön, szintén mint egy nyaralásnál, így nem téptem a hajam, mert minden ami kell egy helyen volt, a többit meg ráértem kipakolni. A kicsit még szoptattam, és üveges bébiételt kapott, a nagyobbal meg rendeltünk ebédet. A ruhaneműket, és a nem törékeny dolgokat nagy erős szemeteszsákba, a konyhai és törékeny cuccokat dobozba csomagoltam. Dobozból kevesebb volt, azt kipakolás után hozták is vissza, és újra teleraktam. Ha a környéketeken van kis bolt érdemes megkérdezni pár nappal előtte náluk, hogy nincs- e véletlenül felesleges papírdobozuk. Én így szereztem. Kitartás, sok sikert! :)
Nagyon sok hasznos tanácsot kaptam!!! Nagyon köszönöm! n
Nagyon félek, mert rengeteg fölösleges cucc gyűlt össze 11 év alatt. Én eléggé tegyükelháthajóleszvalamiremég típus vagyok, de remélem sikerül kipaterolni,ami mér egy pár éve a kezemben sem volt :))))
mi a lakást újítottuk fel 9 hós korától, minig másik szobába cuccoltunk, költöztünk át. a babámnak direkt tetszett, hogy mennyi játék lett hirtelen. tehát ha ott vagytok a közelében, egyátalán nem fogja megviselni.
nekünk az jött be, hogy csináltam "túlélő dobozt", amibe 1 heti ruháinkat, papír zsepit, wc papírt, pelust... tettem. amit az átcuccolásnál elég volt kipakolni és abból élni. így nem volt sürgős, volt 1 hetem a többi dobozt kipakolni.
a sok raktározott kacatot meg kidobtuk, amit 2 éven át nem vettünk elő, az szerintem nem is fog hiányozni.
(úgy látom, vagy mindent el kell rakni, mert egyszer jó lesz valamire, vagy semmit. a köztes megoldás nem működik, mindig pont az hiányozna, amit épp kiszelektált az ember.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!