Miért baj, ha szépnek tartják a babámat? Ez miért el ok, hogy megbántsanak?
Ma voltunk 6 hónapos tanácsadáson.
Van egy anyuka, akivel szinte egyszerre szültünk. Utcán összeszoktunk futni, a dokinál meg rendszeresen.
Ma egyszerre kerültünk be, és hát jött mindkét védőnő meg a doki is,hogy még mindig de szép a fiam.
Sőt az egyik védőnő mondta,hogy egy fotós ismerőse keres babamodelleket és a fiamra gondolt, van-e kedvem kipróbálni.
Amikor kijöttünk a másik baba anyukája kérdezte,hogy tud-e már ülni a babám? Mondtam,hogy nem, de szerintem még nem gond!
Ennyivel lerendeztem, megdicsértem a babája szemét és eljöttem.
Ott felejtettem a kardigánom és visszaakartam lépni, amikor hallom az anyuka egy ott várakozó másiknak ezt mondja: " nem tudom miért vannak ettől a kölöktől úgy kinyúlva még ülni sem tud"!
Nekem ez olyan rosszul esett! Miért kell bántani valakit azért, mert esetleg megdicsérik a gyerekét?
Egyébként tényleg kellene már ülnie 6 hónaposan?
Dehogy kellene ülnie!
Amúgy meg lazíts, nevess egyet. Ha ettől ennyire megbántódsz, nagyon sokat fogsz még sírni az emberek szája miatt.
Ó, ilyen nálunk is volt. Kislányom nagyon szép baba, akárhová megyünk, mindenhol dicsérik. A dokinőnk egyenesen odavan érte, ő is reklámozott valami fotóst, hogy róla mindenképpen kell (de lehet, hogy jutalékot kap :D ).
Mondanom sem kell, olyankor milyen szúrós tekintetekkel találkozom a váróban. De nem érdekel. Én örülök, hogy tetszik másoknak, jól esik a dicséret. Aki meg gonoszkodik, az csak irigy. :)
Nekem két dolog jön le:
- az ülésnek semmi köze a szépséghez
- az anyuka, aki beszólt gondolom alapvetően rosszindulatú, akkor is beszólna ha szép lenne és akkor is ha csúnya a gyereked
A babád neked a legszebb, másnak nem biztos. De ettől még pont nem dől össze a világ.
Ha meg valaki abban leli örömét, hogy más kisbabákat szól meg, annak elég siralmas lehet az élete. Ilyennel pont nem kell foglalkoznod.
Nem kell még ülni 6 hónaposan. Lányom 8 hónaposan ült, de van aki előbb, van aki később. De ez nem függ össze a gyerek szépségével. :)
mert irigykedik, szard le,
nehogy már Te érezd magad rosszul, mert a szerencse úgy hozta, hogy szép a gyereked...majd még a végén azért is elnézést kell kérned, ha jól alakul az élete vagy jó tételt húz az egyetemen és ötösre vizsgázik?
Másik anyukának nem tetszett a babád, ez előfordulhat. De hogy mi köze ennek az üléshez? Gondolom már "jódolgában" nem tud mit kitalálni, és mond valami hülyeséget. Ezen aztán ne sértődj meg, frusztrált lehet a nő.
Amúgy örülj annak, ha sokan dicsérik, és ne foglalkozz egy-két beszólással. Mert ez még mindig jobb, mintha mindenki fanyalogna, ha meglátná a fiad. :)
Köszi!
Ez így igaz! Mindenkinek a sajátja szép!
Aláírom a védőnők is túllőttek a célon szerintem, mert nem illik így ajnározni egy babát, ha egy másik is ott van.
Lehet,hogy nekem is rosszul esett volna, de akkor sem kezdem el a képességeivel csesztetni!
Hát azért az hozzátartozik hogy mindenkinek más a szép, nekem is az egyik gyerekemet sokan találták nagyon szépnek, pedig szerintem semmi különbség nem volt másik gyerekemhez képest:))
Az orvosok meg védőnők meg mindig azt dícsérik amit épp lehet, ha ügyes mert már ül mászik feláll stb akkor azt, ha szép a kis arcocskája akkor azt:))
Szóval nem biztos hogy ezeket mindig 100% készpénznek kell venni:)
De amúgy ez az anyuka halál bunkó és főleg mert oké hogy irigykedik vagy ilyesmi de hogy ezt kibeszéli mással és "lehúzza" a te gyerekedet ilyen hülyeséggel hogy most ül e vagy nem, na ez tök taplóság.
Nekem mondjuk 3 gyerekemből 2 ült már 6 hónaposan (és mászott) de az első ezt csak 8 hónaposan tette meg. És senki se mondta hogy el lenne maradva.
Mint ahogy attól se ájultak el hogy 6 hónaposan másznak-ülnek.
Rá se ránts!
Egyszerűen csak irigység van a beszólása mögött.
Én ilyenkor csak nevetni szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!