Ha a pár hetes kis babád kikarmolja a saját arcocskáját
mivel kezeled?
sudokrém jó mindenre :)
kesztyűcske éjjel, nappal, mi is ezt csináltuk, de ne aggódj karmolgatni fogja magát sajnos.
15 hós fiúcska mamája
2012. jún. 12. 08:15
2/12 A kérdező kommentje:
Úgy sajnálom szegényemet, de miért csinálja? Vagy miért marcingolja a saját arcát? Nem is értem, pedig nem sírt, nem volt semmi baj vele! Oké akkor bekenem neki vékonyan sudocrémmel. Köszi!
De nem vágtad le a körmét? Én még a kórházban levágtam, sosem karmolta ki. :) Egy ilyen kesztyű baromi kényelmetlen lehet, melegben pláne...
2012. jún. 12. 08:32
4/12 A kérdező kommentje:
Nem vágtam le neki mert azt mondta a védőnő hogy még egy két hétig ne is vágjam neki mert attól csak egyre jobban meg erősödik neki és még sebesebbre kaparja magát. Ezért választottam hogy akkor kis kesztyűcske...
5/12 A kérdező kommentje:
Bocsi már ez elég értelmetlen mondat volt, tehát a lényeg az hogy a védő nő mondta hogy még aránylag puha a körme, és ha levágom azzal csak erősödik és még sebesebbre kaparja magát. Ezért marad a kesztyűs megoldás
Nem tudom, mi vágjuk, ugyanolyan kis puha a körme, és sehol egy seb. :) Olyan sok hülyeséget mondanak, nálunk a Manó apukája belgyógyász-gyerekgyógyász, ő azt mondta, hogy mindenképp vágjuk.
2012. jún. 12. 09:14
Újabb díszpinty védőnő! Még be is szakadhat a körme a picinek, ha túl nagy és nem vágod és beakad valamibe... Gratulálok a tudományához, akkor már nem csak a kis arca fog fájni, hanem a kezecskéje is! Vágd le neki nyugodtan, én is vágtam, semmi gondunk nem volt.
Karmolásra: a Sudocreme-t felejtsd el, semmire sem jó, olyan adalékok vannak benne, hogy vétek gyerek közelébe engedni!
Válassz vagy Foreveres terméket (pl. sebekre a zöld krém szuper) vagy Weledát, azt a DM-ben is be tudod szerezni.
2012. jún. 12. 09:28
Nekünk is sokszor véres csíkok voltak a pofikáján, úgy összekarmolászta magát az elején. De mi is elkezdtük vágni rendesen a körmét, és nincs semmi baj.
Viszont a sebekre, karmolásokra direkt nem tettünk semmit. Arra vigyáztunk, hogy teljesen magától gyógyuljon be, ne kaparjuk el idő előtt a sebet, és most nyoma sincs egyiknek sem.
2012. jún. 12. 10:10
Anyatejet szoktam rá tenni, nagyon hamar gyógyul, másnap már nem is szokott látszani. De csak ritkábban fordult elő, mert vágtam a körmét kb. 2 hetes kora óta. Nem hiszem, hogy ettől nagyon erős lenne a körme, legalábbis nem karmolászta össze magát sűrűn, pedig már 7 hónapos múlt.
2012. jún. 12. 10:59
Nyugodtan vágd a körmét. Nekünk bevállt a sudocrem ilyen esetekre is, szerencsére már nem az arcát piszkálja, hanem tépi, simogatja a haját :)
2012. jún. 12. 11:10
Kapcsolódó kérdések: