A csepp alakú, hagyományos (nem fogszabályozós) cumi eldeformálhatja-e a fogsort?
Sziasztok. Tapasztalatokat, véleményeket várok Tőletek, Kedves Édesanyák/Édesapák! Kislányom kizárólag a Baby-Nova csepp alakú játszócumit fogadja el. Most 8 hónapos, 1 hónapja cumizik. Addig egyáltalán nem használtunk semmit. Félek, hogy nehogy gond legyen a fogsorával. Kérlek írjatok!
Köszönöm!
Vagy ötletet kérnék, hogyan lehet átszoktatni másik cumira?
Múltkor egy gyerekorvos beszélt a tv-ben arról, hogy nem túl jó, ha a gyerek cumizik, de ha már így alakult, akkor jobb a fogszabályozós cumi. De a fogszabályzós cumi is úgymond káros a fogsorra, csak nem annyira.
A fiamnak fogszabályzós van. De szerintem erre is igaz a genetika. Hárman vagyunk testvérek, mindhármunknak sajnos fogszabályzóra volt szükségünk. Féltestvérek vagyunk, viszont a nem közös nagymamáinknak egyaránt ilyen fogazatuk volt. Szóval szerintem, ha fogszabályzós cumink is lett volna, akkor is járhattunk volna fogszabályozásra.
Szerintem nem lesz gond a gyerkőcöddel, de ha mégis, akkor meg a szakorvos tud segíteni.
Rajtam se látszik ma már, hogy valaha milyen "kapafogú" voltam.:)
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat!
Aranyosak vagytok, hogy megnyugtattatok! :)
de még mennyire!!! nekem 2 gyerekemnek deformálta el, de sajnos csak ezt az egyfajtát tudták szívni. akármelyik másikat adtam kiesett a szájukból.
a lányom most 12 éves és hiába szokott le 3 évesen róla fogszabályzásra kell járjunk.
a fiam is 3 évesen szokott le (most 5 éves), neki még nem tudjuk lesz a következménye a maradandó fogakkal.
ha akarod képet is küldök mennyire tette tönkre.......
Kedves Utolsó válaszadó!
Nagyon köszönöm, hogy megírtad a tapasztalataidat! Sajnálom, hogy így alakult a gyerkőceidnek a dolog... reméljük mihamarabb túl lesznek rajta!
Köszönöm még egyszer!
Minden jót kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!