Elkaphatja tőlem a náthát, amit a klíma miatt szereztem az 5 hónapos babám?
Igen, csak ugye a náthát vagy a torokfájást mindig bacis vagy vírusos fertőzés okozza. A megfázás (gyengül az immunrendszer) csak jobban kedvez az elszaporodásuknak. Így van ez a felfázással is, csak tévhit, hogy a hideg okozza, mindig baci (vagy vírus) a hibás ezekben az esetekben, a hideg csak rátesz egy lapáttal.
De, ne félj, ha anyatejes, akkor 90%, hogy semmi gond nem lesz. Én is voltam beteg többször, soha nem kapta el tőlem.
Igen, ezt sajnos nagyon sokan nem tudják, hogy a nátha nem azért van, mert kimentél az utcára és megáztál és meghűltél. A nátha ugye meg egy vírus.
A vírust meg el lehet kapni.
Nem értjük egymást:)
Azzal, hogy leiizadsz, majd a hideg levegő ment rád, nevezhetjük lehűlésnek is vagy megfázásnak, mindegy, és azzal, hogy elkezdett folyni az orrod, úgymond védekezik valami ellen. A meghűlés ellen miért védekezne, ha csak egy hideg-meleg levegő váltásról lenne szó. A háttérben mindig valami van, csak a meghűlésed miatt az immunrendszer legyengült, a már elkapott vírusok (amelyek addig meghúzták magukat vagy még nem okoztak semmit) elkezdtek szaporodni, ezt a szervezeted észlelte, és az orrod orrfolyással elkezdett védekezni ellene. Ilyen tünetek mögött mindig valamilyen baktérium vagy vírus áll.
Értelek.
Ez sose jutott így eszembe. Szóval ezek az aljas bacik itt várakoztak, hogy letámadhassanak :-)
Ma már sokkal jobban vagyok, remélem a kisfiam már egészséges marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!