Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Azoknál a babáknál, akik nem...

Azoknál a babáknál, akik nem szeretnek hintázni, jelentkezhet később tanulási vagy más probléma (bővebben lent)?

Figyelt kérdés

Szóval ennél azért kicsit összetettebb a kérdés.

Kislányom 1 éves és enyhén oxigénhiányos állapotban született ezért 2 hós kora óta járunk vele gyógytornára (Dévény). Szerencsére nincs nagyobb gond mert mindent időben csinált és nem maradt ki nála egy mozgásforma sem, most a járás következik de még csak kapaszkodva lépeget.

A héten voltunk egy olyan foglalkozáson, ahol több feladat is volt, pl lóbálni kellett a gyerekeket, úgy mint a zsipp-zsupp közben. Na és az én lányom keservesen sírt és csak kapaszkodott belém. Itthon is ezt szokta, nem szereti ha lóbáljuk. Hozzáteszem, dobálni pl sose dobáltuk mert nem tartom helyesnek. Hintázni se szeret, sír ha belerakom, bár eleinte élvezte. És a foglalkozást vezető nő felhívta a figyelmünket, hogy ennek így nem lesz jó vége, dobáljuk és lóbáljuk minél többet otthon és szoktassuk a hintára is, mert így gondjai lehetnek majd a tanulással.

Akinek ilyen volt a babája, tényleg tapasztalt ebből problémát? Én nem akarom őt lóbálni ha nem élvezi és látom , hogy fél tőle!

2012. jún. 9. 22:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Igen, az előzményeket és a jeleket figyelembe véve, van rá esély. De inkább diszlexia és diszgráfia, valószínűsíthetően gyengébb formában.

Egy gyógypedagógus.

2012. jún. 10. 06:50
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, csak most tudtam elolvasni.

Szemteke rezgést hogy kell ellenőrizni? Forogni sem szeret...volt ilyen tölcsér ezen a tornán de bele sem tudtam ültetni, annyira kapaszkodott...

A dobálást azért nem tartom jónak, mert negatívumokat is olvastam róla és úgy voltam vele, hogy megvagyunk nélküle, párom már dobálta volna amúgy. Hát lehet , muszáj lesz bevezetni :-/

Azt a lepedőben lóbálás dolgot mi is csináltuk de már régen, amikor még nagyon pici volt.

Van itthon is hintánk, nem szereti. Se a játszótérit. Még úgy se ha az én ölemben ülhet.

Az utolsó válasz eléggé megijesztett, mindenesetre nagyon oda kell rá figyelni , az biztos...

2012. jún. 11. 07:07
 13/13 anonim ***** válasza:

Látom, hogy nagyon régi a kérdés, de hátha... :)

Hogy alakult a tanulás a kislányodnál? Lett hátránya? Vagy esetleg később megszerette a hintázást, lóbálást?

2022. febr. 21. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!