Tényleg akkora nagy probléma ez?
1 éves kor előtt nem szoktak nagyon adni a tejallergia miatt.
De ha semmi baja nem volt a babádnak, akkor nem nagy probléma.
Egyébként folyamatosan változik, h miket lehet bizonyos kortól adni a kicsiknek... Régen pl liszteset se lehetett adni, most már azt is korábban kell bevezetni.
Úgyhogy ebből szerintem sosem lesz "béke" és egyetértés, mert mindig más infóval fogják ellátni az anyákat, h mi a jó és mi nem. De ez úgy gyerek téren általános szinte mindenre.
nem csináltál hülyeséget, csak sokat költöttél egy joghurtra :D
8 hónaposan ehet sima joghurtot, azt adj neki, keverj bele gyümit :)
a babajoghurt módosítva van, így kevésbé allergizál, tehát a sima joghurtot ugyanúgy kell kóstoltatni, erre figyelj :)
Nekem most ezt mondta a védőnő: 7 hónaposan joghurt, kefír, sajt, túró.
Tej és tejföl csak 1 évesen.
Most meg olvastam egy kérdésnél, hogy már 8 hónaposan lehet adni tejfölt is.
Én 7,5 hónaposan kezdtem babajoghurttal, majd sima joghurt, túró, sajt.
Így van, ahogy előttem már írták, a savanyított tejtermékeket be lehet vezetni 8 hónapos kortól, a sima tej amivel javasolják, hogy várja meg az ember az 1 évet.
Sima natúr joghurtot is kóstoltathatsz vele gyümölccsel, vagy magában, túrót vagy túrókrémet is.
A tejföl az amivel talán még várni kell, én azt csak olyan 10 hónapos korában kóstoltattam a fiammal úgy, hogy főzeléket azzal habartam be, tehát nem magában natúr.
Nem,semmi rosszat nem tettél.
Vannak ilyen anyukák akik szinte kikövetelik,hogy úgy cselekedj és azt lásd jónak amit Ők cselekednek,hisz tökéletes anyukák,nem hibáznak,mindent a nagykönyv szerint tesznek,mert a gyerekhez ugyebár az a kezelési útmutató.
Az én lányom 5,5 hósan evett 4 hós kortól való babajoghurtot, 6 hós korától 6 hós kortól való babajoghurtot, 7 hós korától sima Jogobellát is.Illetve sajtot, túrót, kefírt és egyéb tejtermékeket mértékkel.Napi 2 tápi mellé kellett bezsúfolnom a maradék két étkezésbe annyi tejterméket, hogy meglegyen a fél liter.
Egy évesen kapott először tejet.Szerintem sem csináltál hülyeséget, akkor már én nagyobbat :)
16,5 hós kiscsaj anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!